Ανακοινώσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ

Με τήν ευκαιρία του Εορτασμού των Αγίων τής Πισιδίας, Σίδης καί Ατταλείας, την Κυριακήν 14 Ιουλίου 2013 οργανώνονται Προσκυνήματα διαρκείας τεσσάρων (4) και οκτώ (8) ημερών κατά τα Προγράμματα που ακολουθούν.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΩΤΙΣΣΑΣ

panagia-kikkou-1

Ένα από τα θαύματα της ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης της Ατταλείας, γνωστής ως "Τζίκο Παναγιά" συνέβη ξημερώματα της Κυριακής των Μυροφόρων.

Από τότε, κάθε χρόνο οι Ατταλειώτες πανηγύριζαν την Επέτειο του Θαύματος, στον Ι.Ν.Αγ. Νικολάου Ατταλείας, όπου φυλασσόταν επί αιώνες η θαυματουργή Εικόνα. Κατά τον διωγμό του 1922, ως πολύτιμο θησαυρό, οι πρόσφυγες την έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα, μερίμνησαν για την ανέγερση ναού προς τιμή της, και έκτοτε έχει αποθησαυρισθεί σ´ αυτόν, (δηλαδή στόν Ι.Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου, οδ. Επταλόφου & Χρυσοστόμου Σμύρνης -τηλ. 210.346 65 38). Παρ´ όλα τα χρόνια που πέρασαν, με πολλή ευλάβεια οι πιστοί προσέρχονται, ιδιαίτερα την ημέρα αυτή, να προσκυνήσουν τήν Θαυματουργή Εικόνα, να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην Παναγία Μητέρα -που συνεορτάζεται με τις άλλες Μυροφόρες άγιες Γυναίκες την Κυριακή αυτή- και να εμπιστευθούν στην μητρική Της αγάπη και προστασία τα ποικίλα προβλήματά τους.

Περισσότερα...

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ) ΑΛΑΓΙΑΣ HİDRELLEZ - ALANYA

Μέ ἰδιαίτερη χαρά ἀνακοινώνεται ὅτι ὁ ἱερός πόθος χιλιάδων σλαβοφώνων καί ἄλλων Ὀρθοδόξων, ἐγκατεστημένων στήν ALANYA τοῦ Νομοῦ Ἀτταλείας, νά μπορούν νά ἐκκλησιάζονται καί νά λειτουργοῦνται, ἀρχίζει νά ἐκπληρώνεται.

Περισσότερα...

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΑΓΙΑΣ

Ο ιστορικός ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αλάγιας, εφέτος, την 6η Μαΐου, συμπληρώνει 140 ακριβώς χρόνια από την ημέρα των Θυρανοιξίων του. Εφέτος, δέ, θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ως γνωστόν, και με το παλαιό και με το νέο ημερολόγιο ακριβώς την ημέρα αυτή, (Δευτέρα ημέρα του Πάσχα)! Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για να ξαναακουστεί το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" μετά από 90 χρόνια στον μαρτυρικόν αυτόν ναόν και έτσι  να γιορτάσουν Πάσχα, για πρώτη φορά, οι εκεί εγκατεστημένοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας, προγραμματίσαμε - του Κυρίου συνεργούντος - Πάσχα εφέτος να γιορτάσουμε "εις το βουνό ψηλά εκεί" στόν Άγιο Γεώργιο του βουνού.

Περισσότερα...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΟΥ ΑΛΥΠΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΟΝΙΤΟΥ

Κάντε κλίκ στο "Προεπισκόπηση" για να διαβάσετε το πρόγραμμα.

{phocadownload view=filepreviewlink|id=1|previewwidth=700|previewheight=700|text=Κατεβάστε την πρόσκληση σε μορφή PDF}