Συνέβησαν

Ο Ερντογάν ευχήθηκε καλό Πάσχα στους Χριστιανούς

erntogan

Μήνυμα με αφορμή την Χριστανική γιορτή του Πάσχα εξέδωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν και εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους Χριστιανούς και ιδίως... στους Χριστιανούς της Τουρκίας, μετέδωσε η τουρκική ΤV.

Στο μήνυμα του αναφέρει τα εξής:« Οι θρησκευτικές γιορτές είναι σπάνιες μέρες για τους πιστούς θρησκειών στις οποίες είναι πιο ζωντανές και έκδηλες αρετές όπως η αγάπη, ο σεβασμός, η ευεργεσία και η ανοχή. Το Πάσχα είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές των διαφόρων ομάδων και δογμάτων που ανήκουν στην Χριστιανική πίστη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό εύχομαι χρόνια πολλά για την γιορτή του Πάσχα σε όλους τους Χριστιανούς και ιδίως στους Χριστιανούς συμπολίτες μας με τους οποίους συμβιώνουμε δίπλα-δίπλα και ειρηνικά για αιώνες. Τους εύχομαι ειρήνη και υγεία».

Η Τελετή παρασκευής και Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου στο Κέντρο της Ορθοδοξίας

Ημ. Δημοσίευσης: Apr 7, 2012
ρεπορτάζ-επιμέλεια αρχειακού υλικού από τον Ελευθέριο Ε. Αλούκο / φωτογραφίες-αρχείου από την ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Τη Μεγάλη και Αγία Εβδομάδα έπειτα από 10 χρόνια θα γίνει η έμψησις του Αγίου Μύρου στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, στο Ιερό Κουβούκλιο όπου βρίσκεται παραπλεύρως του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου και στο οποίο βρίσκονται μόνιμα οι ειδικές εστίες για την έψηση του Αγίου Μύρου.

Περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΕΟΥΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΕΑΣ

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε γνωστή αίθουσα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Σεούλ, παρουσίᾳ πολυπληθούς ακροατηρίου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας π. Σωτηρίου με τίτλο:
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
.

Περισσότερα...

Τί ανταποδώσωμεν τω Κυρίω περί πάντων, ων ανταπέδωκε ημίν;

Μεγάλα και θαυμαστά επέτρεψε ο Πανάγαθος να ζήσουμε στο φετινό προσκύνημά μας στην Μικρά Ασία!

Περισσότερα...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΡΕΑΣ

24 Ἅγιοι ἀπό τόν 1ον ἑως τόν 19ο Αιῶνα, ἑορτάζουν κάθε χρόνο τήν ἴδια ἡμερομηνία τῆς 3ης Ὀκτωβρίου ὅλες οἱ ὀρθόδοξες Κοινότητες τῆς Κορέας ὡς Ἁγίους Προστάτες τους.

Περισσότερα...