Συνέβησαν

ΑΠΟΝΟΜΗ ΟΦΦΙΚΙΟΥ

Κυριακή του Θωμά 27 Μαΐου 2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΤΙΜΑ ΑΚΑΤΑΠΟΝΗΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Την Κυριακή του Θωμά, 27 Μαΐου, μετά τη θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου ο Μητροπολίτης Πισιδίας π.Σωτήριος, κατά προτροπήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, εχειροθέτησε -κατά την εκκλησιαστικήν τάξιν- εις Άρχοντα Διδάσκαλον του Ευαγγελίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τον Εντιμολογιώτατον κύριον Ιωάννην Λάππαν, Διδάκτορα Θεολογίας.
Το υψηλό αυτό οφφίκιο απένειμε ο Πατριάρχης "κατ´ ιδίαν Πατριαρχικήν φιλοτιμίαν και προαίρεσιν" στον κ. Ι. Λάππα, για να τιμήσει και επιβραβεύσει την μετά ζήλου και αφοσιώσεως πολύτιμη διακονία του στους ιεραποστολικούς αγρούς της Εκκλησίας, στην Άπω Ανατολή.
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Ι.Λάππας δεν υπήρξε μόνον δραστήριον μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του "Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής" επί δεκαετίες, αλλά και Καθηγητής στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο "Άγιος Νικόλαος" της Σεούλ,μαθητές του, δε, διακονούν και σήμερα ως ιερείς στην Κορέα, Φιλιππίνες, Ινδία και Ινδονησία.

Περισσότερα...

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΓΙΑ

Με συμμετοχή περισσοτέρων από κάθε άλλη χρονιά Ορθοδόξων πιστών εορτάστηκε εφέτος το Άγιον Πάσχα στους Ι.Ναούς Ατταλείας και Αλάγιας.
Όχι μόνον ο Ναός του Αγ. Παύλου-Αγ. Αλυπίου στην Αττάλεια γέμισε ασφυκτικά, αλλά οι πιστοί είχαν κατακλύσει και την αυλή και τον έξω δρόμο!
Στην Αλάνυα, τα Μ.Μ.Ε. δημοσίευσαν ότι 500 άνθρωποι προσήλθαν στον Ορθόδοξο Ναό του Αγ. Γεωργίου, για να γιορτάσουν το χριστιανικό Πάσχα.
Εκατοντάδες πασχαλινά τσουρέκια, αυγά και άλλα είδη προσέφεραν οι πιστοί, κατά το έθιμο, για να ευλογηθούν.
Οι πιστοί, προετοιμασμένοι με νηστεία και Εξομολόγηση, από τις προηγούμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με ευλάβεια κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Πρώτοι, κατά την εκκλησιαστική τάξη, οι δύο Νεοφώτιστοι Πέτρος και Γεώργιος, που μετά από προσμονή ετών, ειχαν λάβει το Άγιο Βάπτισμα το Μέγα Σάββατο.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ-ΑΓ.ΑΛΥΠΙΟΥ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ (5/12/2013)

Παναγιώτατε Δέσποτα δέν έχει σβήσει από τις καρδιές μας η ζωηρή ανάμνηση της περυσινής επισκέψεώς Σας ενταύθα -με την ξεχωριστή χαρά και συγκίνηση, πού την συνοδεύουν- και να, σήμερα, απολαμβάνουμε νέες χαρές και νέες Πατριαρχικές ευλογίες!
Πως να Σας εκφράσουμε, Παναγιώτατε Δέσποτα, την βαθειά ευγνωμοσύνη μας για την τόση πατρική Σας αγάπη, που σας έφερε για δεύτερη φορά - σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- ανάμεσά μας, για να μας ευλογήσετε και να μάς ενισχύσετε στον "προκείμενον ημίν αγώνα" , στον "αγώνα της πίστεως", που μας ετοιμάζει "αιώνιον βάρος δόξης"!

Περισσότερα...

ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

(Ι. Ν. Ευαγγελισμού Πουσάν 2014 )

Κατά την Εορτήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας, παρακληθείς προς τούτο υπό του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας π. Αμβροσίου, χοροστάτησε στόν Μ. Εσπερινό και λειτούργησε στον εορτάζοντα Ι. Ναόν Πουσάν (Κορέας) και εκήρυξε τόν θείον λόγον. Παραθέτουμε το κείμενον της ομιλίας του.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΑΓΙΑΣ (4/12/2013)

Παναγιώτατε Δέσποτα, η Πάνσοφη Πρόνοια του Δομήτορος της Εκκλησίας επεφύλαξε αλυσίδα ευλογημένων εκπλήξεων στην καταξιωμένην Πατριαρχίαν Σας.

Περισσότερα...