Συνέβησαν

Προσκύνημα του Μητροπολίτη Πισιδίας στην Παναγία Ατταλιώτισσα στη Νάξο

proskynima-naxos-1

Προσκύνημα στην Παναγία την Ατταλιώτισσα στη Γαλήνη της Νάξου πραγματοποίησε την Τρίτη 1 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. ο Μητροπολίτης Πισιδίας Έξαρχος Σίδης και Ατταλείας, Σωτήριος, συνοδευόμενος από το Μητροπολίτη Παροναξίας, Καλλίνικο.

Περισσότερα...

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ 150 ΧΙΛΙΟΜ. ΜΕ 70.ΟΟΟ ΡΩΣΣΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

Aπό τις 3 -8 Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο, έγινε η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικολάου Velikoretsky, από την πόλη της Kirov στο χωριό Velikoretskoye, στις όχθες του μεγάλου ποταμού, όπου πρίν από 600 χρόνια έχει ανακαλυφθεί θαυματουργή εικόνα.

Περισσότερα...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΙΑ

6 Μαΐου 2014

Για δεύτερη χρονιά (μετά τις δεκαετίες της σιγής) εορτάστηκε εφέτος την 6η Μαΐου (με το παλ. ημερολόγιο που ακολουθούν και οι σλαβόφωνες Εκκλησίες) η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμον ιστορικό ναό Του, (κτίσμα του 1873). Της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης π. Σωτήριος, με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Μιχαήλ Ανισιένκο, Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Παύλου-Αγ. Αλυπίου Ατταλείας και τον π. Άγγελο Βακαλόπουλο, Ιερέα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας, πρόθυμον πάντα να εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των πιστών της περιοχής.

Περισσότερα...

ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

6 Μαΐου 2014

Όποιος επιχειρήσει να μιλήσει γιά τόν Άγιο Γεώργιο μένει εκστατικός μπροστά στη μεγάλη μορφή Του και δέν είναι εύκολο να βρεί τα κατάλληλα λόγια γιά να παρουσιάσει το μεγαλείο του! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τα χαρίσματα, με τα οποία τόν προίκισε ο Θεός! Το παράστημά του; Τη λεβεντιά του; Την στρατηγική ευφυεία του; Τον ηρωϊσμό του στα πεδία των μαχών, που σύντομα τον ανύψωσαν στα υψηλότερα αξιώματα του Ρωμαϊκού στρατού;

Περισσότερα...

Η ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

panagia-pisidiotisa

Η εικόνα της Παναγίας της Πισιδιώτισσας είναι μία από τίς αρχαίες εικόνες. Είναι γνωστή για τα θαύματά της από τόν 6ον αιώνα. Βρισκόταν στήν πόλη Σωζόπολι της Πισιδίας (σήμ. Ουλούμπορλου). Έγινε ευρύτερα γνωστή από το ευωδιαστό μύρο που ανέβλυζε άφθονο από τα χέρια της Παναγίας και με το οποίο γίνονταν πολλές θεραπείες ασθενών και άλλα θαύματα.

Περισσότερα...