Συνέβησαν

ΠΡΩΤΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡ. ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΩΤΙΣΣΑΣ

panagia-attaleiotissa

Στις 26 Απριλίου 2015 με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα έγινε η θ. Λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό του Αγ. Παύλου και Αγ. Αλυπίου στην Αττάλεια όπου για πρώτη φορά, όπως και στην Ελλάδα αυτή την ημέρα, εορτάστηκε το νέο Αντίγραφο της Παναγίας από την Ι. Μονή Κύκκου, η Παναγία η Ατταλειώτισσα. Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Πισιδίας. Ακολουθεί η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Πισιδίας.

Και στην Κοίμηση Θεοτόκου Ταύρου, και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, εορτάζεται η Εικόνα "Τζίκο Παναγιά" την οποία έφεραν οι πρόγονοί μας, από τα Μικρασιατικά Παράλια. Βλέπε σύντομο ιστορικό.

Περισσότερα...

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ & ΑΛΑΝΥΑ

Με ιδιαίτερη ευλάβεια οι Ορθόδοξοι της Αττάλειας προσήλθαν στον Ι.Ναό Αγ. Παύλου & Αγ. Αλυπίου για να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες την Μεγάλης Εβδομάδας.
Με πολλή καλαισθησία στόλισαν το ξυλόγλυπτο Κουβούκλιον του Ιερού Επιταφίου με τα ευωδιαστά λουλούδια, που έφεραν ως άλλες Μυροφόρες ευλαβείς γυναίκες.
Την Άγια Νύχτα της Αναστάσεως, όπως κάθε χρόνο, οι πιστοί κατέκλυσαν όχι μόνον τον Ναό και την αυλή, αλλά ξεχύθηκαν μέχρι έξω στον δημόσιο δρόμο για να συμμετάσχουν στο κοσμοχαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως και στην Πασχαλινή Θεία Λειτουργία, μέχρι το τέλος της. Αμέτρητα τα χρωματιστά αυγά και τα πασχαλινά τσουρέκια "κουλίτς".

Περισσότερα...

ENA ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΠΙΣΙΔΙΑΣ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΓΙΑ

Μέ τίς εὐχές τοῦ Μητροπολίτου Πισιδίας π. Σωτηρίου, από 20-24 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε ἕνα τετραήμερο ταξίδι-προσκύνημα στα μέρη τῆς Σπάρτης Πισιδίας, τῆς Ἀττάλειας και τῆς Ἀλάγιας.
Τήν 20ή Νοεμβρίου, ἡμέρα Πέμπτη, ξεκίνησε ἀπό τό ἀεροδρόμιο «Ἐλευθέριος Βενιζέλος» μιά μεγάλη ὁμάδα ἀνθρώπων ἀπό διάφορα μέρη τῆς Ἑλλάδας καί ἀπό τό ἐξωτερικό μέ προορισμό τή Ν.Δ. Μικρά Ασία.

Περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Άγιο Βουκόλο της Σμύρνης Σμύρνη

(του Νικολάου Μαγγίνα)
6 Φεβρουαρίου 2015, 19:40

Περισσότερα...

Επίσκεψη του Λυκείου της Αττάλειας Η.Μ.Μ Bileydi Anadolou Lisesi στη Νέα Ιωνία

episkepsi-hmm-1

Πριν από δύο (2) χρόνια, η πρόεδρός της Ένωσης μας κα Μπρόλιου Κούλα επισκέφθηκε την Σαφράμπολη του Πόντου, γενέτειρα του πατέρα της. Εκεί γνώρισε την τουρκάλα καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας κα Ζεκιέ Τζενκίζ η οποία διδάσκει στο άνω λύκειο.

Περισσότερα...