Συνέβησαν

ΚΗΡΥΓΜΑ Ε' ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

5/7/2015

"Ιησού υιέ του Θεού, ήλθες ώδε πρό καιρού βασανίσαι ημάς;"

(Ματθ.8,29)

Την κραυγή αυτή έβγαλαν κατατρομαγμένα τα πονηρά δαιμόνια μέσα από τους δυό δαιμονισμένους, μόλις αντίκρισαν τον Ιησού στα Γάδαρα της Γαλιλαίας. Τί είχε συμβεί; Μας το λέει το σημερινό ιερό Ευαγγέλιο: "Όταν έφτασε ο Ιησούς στην απέναντι από την Καπερναούμ όχθη της λίμνης Γαλιλαίας τον συνάντησαν δύο δαιμονισμένοι, που έρχονταν από τα μνήματα, τόσον φοβεροί που κανένας δέν τολμούσε να περάσει από εκείνον τον δρόμο" (Ματθ. 8,28). Αυτοί όμως που εμφανίζονταν ως φοβεροί μπροστά στους συνήθεις ανθρώπους, μπροστά στον Κύριο Ιησού Χριστό πανικοβλήθηκαν. Αισθάνθηκαν οι δαίμονες ότι ήρθε το τέλος τους. Το ξέρουν βέβαια το τι τους περιμένει στην συντέλεια του κόσμου. Γι αυτό ερωτούν φοβισμένοι: "Ιησού, Υιέ του Θεού, ήρθες εδώ να μας βασανίσεις πριν την ώρα μας;"

Περισσότερα...

Ανακαινίζεται ιστορικός ορθόδοξος ναός του Αγίου Γεωργίου Αλάνιας

in-ag-georgiou-1

Περίπου δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Αλάνια, 130 χιλιόμ. ανατολικά της Αττάλειας και μέσα στο όρια του ορεινού χωριού Χατζή Μεχμετλί, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία έχει σχεδόν ανακαινιστεί από το Δήμο.

Ο Δήμος Αλάνιας έχει χορηγήσει το ποσό των 138 χιλιάδων τουρκικών λιρών για την αποκατάσταση του ναού.

Περισσότερα...

ΚΗΡΥΓΜΑ Γ´ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 2015

"Καυχώμεθα επ´ ελπίδι της δόξης του Θεού"

(Ρωμ.5,2)

Όταν ακούμε τον Απόστολο Παύλο να μας προτρέπει να "καυχώμεθα", ίσως κάποιοι να εκπλαγούν! Μα επιτρέπεται στους χριστιανούς να καυχόμαστε;

Περισσότερα...

ΚΗΡΥΓΜΑ Δ´ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

(28/6/2015)

"Κύριε, ουκ ειμί ικανός ίνα μου υπό την στέγην εισέλθης"

(Ματθ. 8,8)

Τι μεγαλείο ψυχής φανερώνουν τα λόγια αυτά του Εκατοντάρχου της Καπερναούμ, που μας παρουσίασε το σημερινό Ευαγγέλιο! Αφού και ο ίδιος ο Ιησούς "εθαύμασε και είπε σε όσους τον ακολουθούσαν: "Σας βεβαιώνω πώς τόση πίστη δέν βρήκα ούτε ανάμεσα στους Ισραηλίτες" (Ματθ. 8,10).

Περισσότερα...

ΚΗΡΥΓΜΑ Β' ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 2015

14/6/2015

"Ου γαρ οι ακροαταί του νόμου δίκαιοι παρά τω Θεώ.
αλλ´ οι ποιηταί του λόγου δικαιωθήσονται"

(Ρωμ. 2, 13)

Στο Σύμβολο της Πίστεως ομολογούμε οι Ορθόδοξοι ότι πιστεύουμε στον Ιησούν Χριστό ως "πάλιν ερχόμενον μετά δόξης, κρίναι ζώντας και νεκρούς".
Το πώς στην παγκόσμια αυτή κρίση ο Κύριος θα κρίνει τον κόσμο, μας το αποκαλύπτει στο σημερινό Αποστολικό ανάγνωσμα ο Απ. Παύλος φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα.

Περισσότερα...