Συνέβησαν

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΑΝΥΑΣ 14/11/2015

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ Ι.ΝΑΟ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΑΝΥΑΣ

Με την ευκαιρία της μεταβάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αλάνυα, για τα Θυρανοίξια του Ι. Ν. της Παναγίας Πισιδιώτισσας, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό στον ανακαινισμένον πρόσφατα από τον Δήμο Αλάνυας ιστορικόν Ι. Ναόν Αγ. Γεωργίου του Βουνού. Εκατοντάδες Ορθοδόξων που κατοικούν στην περιοχή αλλά και από την Κωσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Χίο και την ηπειρωτική Ελλάδα κατέκλυσαν μέσα και έξω τον Ναόν. Χαρακτηριστικό ήταν το πλήθος των Άρτων που τοποθετήθηκαν από τους πιστούς στο κέντρον του Ναού, για να ευλογηθούν κατά την Ιεράν Ακολουθίαν της Αρτοκλασίας από τον Πατριάρχη.
Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος οι εκ της Ακολουθίας του Πατριάρχη Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων, ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Νήφων, ενώ συμπαρίσταντο στον Πατριάρχη ο Μ. Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας και ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν. Συμπροσευχόμενοι από των παραθρονίων ήσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, ο οικείος Ποιμενάρχης, ως επίσης δωδεκάς Ιερέων μεταξύ των οποίων τρεις απόγονοι του Κτίτορος του Ναού αειμνήστου Σάββα Μανουλόγλου (1873). Συμπροσευχόμενος και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη κ. Θεόδωρος Τσακίρης με την σύζυγό του.
Στο τέλος του Εσπερινού μετά την προσφώνηση του οικείου Επισκόπου ομίλησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Περισσότερα...

Η ΕΝΟΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΟΝΙΜΟΝ ΙΕΡΕΑ

omilia-panagia-pisidiotissa

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αλάνυας με χαρά υποδέχθηκαν τον μόνιμον, πλέον, Ιερέα τους π. Κωνσταντίνο Σιεβτσένκο και την Πρεσβυτέρα του Άννα. Ο π. Κωνσταντίνος κατάγεται από το Καζάν της Ρωσίας. Μετά τις ανώτερες σπουδές του στην πατρίδα του (σπούδασε και Αγιογραφία) ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, νυμφεύθηκε και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, προκειμένου να εγκατασταθεί και προσφέρει την ιερατική του διακονία στην Αλάνυα.

Στο έργο του σημαντική βοήθεια θα του προσφέρει η Πρεσβυτέρα του Άννα, η οποία, μετά την λήψη του πτυχίου της ως φαρμακοποιού, έλαβε και το πτυχίον Εκκλησιαστικής Μουσικής από το Πανεπιστήμιον της πατρίδας της και συμμετέσχε στην Χορωδία της Ενορίας της.

Παραθέτουμε τη επίκαιρη Ομιλία του Ποιμενάρχου πρός το εκκλησίασμα, κατά την θεία Λειτουργία.

Περισσότερα...

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

Ξεκίνησαν τα έργα ανεγέρσεως της Παναγίας Πισιδιώτισσας στην Αλάγια

Δόξα τω Θεώ, μετά την χορήγηση της οικοδομικής αδείας, την Πέμπτη 2α Ιουλίου 2015, και την υπογραφή του Συμβολαίου με την κατασκευαστική Εταιρεία το Σάββατο, την Δευτέρα 6/7/2015, με την Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού ξεκίνησαν τα έργα ανεγέρσεως του Ι. Ν. Παναγίας Πισιδιώτισσας στην Αλάγια.

Περισσότερα...

Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΑΝΥΑΣ ΜΕΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΑΛΑΝΥΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

in-ag-georgiou-1

Πόρτα αυλής.

in-ag-georgiou-2

Εσωτερικόν Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου του Βουνού Αλάνυας μετά την ανακαίνιση.

in-ag-georgiou-3

 Εσωτερικόν Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου του Βουνού Αλάνυας μετά την ανακαίνιση.

ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΠΙΣΙΔΙΑ, ΣΙΔΗ & ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΔΙΑΛΑΜΨΑΝΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

12/7/2015

"Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χρστού"

(Α' Κορ. 11,1)

Τις ιερές αυτές στιγμές της σημερινής θείας Λειτουργίας οι ψυχές μας
αισθάνονται έντονη την παρουσία του Αποστόλου Παύλου, που πρώτος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην περιοχή αυτή. Αλλα και όλων των Αγίων, που καθαγίασαν τα χώματα της Πισιδίας, Ατταλείας, Πέργης, Σίδης και όλης της Παμφυλίας, με το μαρτυρικό τους αίμα, το δάκρυ των προσευχών τους και τον ιδρώτα των πνευματικών τους αγωνισμάτων.
Και διά του στόματος του Αποστόλου Παύλου, καλούμαστε να τους μιμηθούμε.
Να ακολουθήσουμε τα βήματά τους, τον τρόπον της ζωής τους, καθώς και αυτοί, όπως μας διαβεβαιώνει ο Μέγας Απόστολος, μιμήθηκαν τον Χριστό. "Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χρστού".

Περισσότερα...