Συνέβησαν

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ ΙΩΒ ΣΤΗΝ ALANYA ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

alanya

Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, λειτούργησε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017, επί τη εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στον Ι. Ναό της Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάγιας (σημερινή Alanya) στη Μικρά Ασία.
Τον Αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων τέλεσε στην θάλασσα ο εφημέριος π. Κωνσταντίνος Σευσένκο.

Περισσότερα...

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ ΙΩΒ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (ΦΩΤΟ)

attaleia

Των ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας της εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό των Αγίων Παύλου και Αλυπίου στην Αττάλεια, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ.

Περισσότερα...

ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΙΣΙΔΙΑΣ

ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΙΣΙΔΙΑΣ-ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ
Κυριακή Αγίων Πατέρων Δ' Οικουμενικής Συνόδου
Αλάνυα 17/7/2016

Αγαπητοί μου αδελφοί, σε κάθε θεία Λειτουργία, που έρχεται ανάμεσά μας ο Χριστός, με την μορφή του Αγίου Άρτου και του Τιμίου Του αίματος ανάμεσά μας, οι άγιοι Άγγελοι περιβάλλουν την Αγία Τράπεζα, αλλά και οι Άγιοι και μάλιστα εκείνοι των οποίων την μνήμη επιτελούμε την ημέρα εκείνη. Εμείς δεν τους βλέπουμε με τα σωματικά μάτια, αισθανόμαστε όμως την παρουσία τους με το πνεύμα μας, την ψυχή μας. Έρχονται, λοιπόν, ανάμεσά μας για να δεχτούν τους ύμνους μας, τις ευχαριστίες μας,, αλλά και τους στεναγμούς της καρδιάς μας, τα αιτήματά μας για να τα μεταφέρουν στον Άγιο Θεό,την πηγή παντός αγαθού.

Περισσότερα...

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

eortasmos-pisidias-00

Ο πρώτος εορτασμός της Παναγίας Πισιδιώτισσας έγινε την 3η Σεπτεμβρίου 2016 στον νεόδμητον ομώνυμον ιερόν ναόν Της στην Αλάνυα.

Ο εορτασμός άρχισε με τον Μέγα Πανηγυρικόν Εσπερινόν της Παραμονής και την επόμενη ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ειδικά οι επισκέπτες ήρθαν να μοιραστούν τη χαρά. Οι ύμνοι εψάλησαν από την νέα Ιερά "Ακολουθία της Υπεραγίας Θεοτόκου της Χαριτοβρύτου Πισιδιωτίσσης" την οποίαν συνέταξε ο Υμνογράφος Δρ Χαραλάμπης Μπούσιας από την Αθήνα. Το πρώτο Απολυτίκιον της Εορτής είχε γραφεί από τον κ. Στέφανον Τσερπάνη (που κατάγεται από την Αττάλεια) και έχει μεταφραστεί στα ρωσικά και ψάλλεται από τη χορωδία. Τους ύμνους της Εορτής έψαλλε ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, που διδάσκει βυζαντινή μουσική στη Μόσχα. Το β' μέρος της Θ. Λειτουργίας έψαλλε η Χορωδία του Ναού, υπό την διεύθυνση της μουσικου Πρεσβυτέρας Άννας Shevchenko. Της θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Σωτήριος με συλλειτουργούς τον Αγιορείτη Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο (αρχιτέκτονα, με τα σχέδια και την επίβλεψη του οποίου κτίστηκε το Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο Αλάνυας μετά του Ναού), τον Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Anishchenko, εξ Ατταλείας, Πρωτοπρ. π. Θεόδωρο Μαρινόπουλο, από την Καλαμάτα, Πρωτοπρ. π. Λάμπρο Φωτόπουλο, από την Αθήνα, και τον εφημέριο του Ναού Οικονόμο π. Κωνσταντίνο Shevchenko.

Περισσότερα...

ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Κήρυγμα στην εορτή του Απ. Παύλου
Ατάλεια 29 Ιουνίου 2016

"Περιπατεῖτε ἐν ἀγάπῃ, καθώς καί ὁ Χριστός ἠγάπησεν ἡμᾶς "(Ἐφ. 5,2).

Περισσότερα...