Συνέβησαν Απονομή Οφφικίων στον π. Άγγελο Βακαλόπουλο

Απονομή Οφφικίων στον π. Άγγελο Βακαλόπουλο

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Καθεδρικόν Ι.Ναόν Αγ. Αθανασίου Κύμης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ ετίμησε με τα Οφφίκια του Πρωτοπρεσβυτέρου και του Πνευματικού - Εξομολόγου τον π. Άγγελο Βακαλόπουλο.

Ο π. Άγγελος, είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Minnesota U.S.A., Προϊστάμενος Τμήματος του Υπουργείου Γεωργίας και από ένθεο ζήλο να διακονήσει την Εκκλησία προσήλθε στην Ιερωσύνη.
Εκτός από την ιερατική του διακονία στην Ι.Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου στην οποίαν ως Ιερέας οργανικώς ανήκει, εξυπηρετεί εθελοντικά και τις λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες της Ι. Μητροπόλεως Πισιδίας και των Εξαρχιών αυτής Ατταλείας και Αλάγιας. Οσάκις οι υπηρεσιακές του υποχρεώσεις το επιτρέπουν, χρησιμοποιεί ημέρες από την ετήσια άδεια απουσίας εκ της υπηρεσίας του και μεταβαίνει πρόθυμα, με δικές του δαπάνες, μετά της Πρεσβυτέρας του Μαρίας, Εκπαιδευτικού, και ιερουργεί στους Ι.Ναούς της Ν.Α. Μικρασιατικής αυτής Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Εις αναγνώρισιν της εθελοντικής, αφοσιωμένης και ανιδιοτελούς αυτής διακονίας του στην Εκκλησία, μετά από σχετική εισήγηση του Μητροπολίτου Πισιδίας, ο Σεβ. Καρυστίας κ. Σεραφείμ, στην Ι. Μητρόπολη του οποίου ανήκει ο π. Άγγελος, του απένειμε το Οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, και συγχρόνως με ειδική Ευχή τον κατέστησε Πνευματικόν, για να τελεί και το Ιερόν Μυστήριον της Μετανοίας- Εξομολογήσεως.
Εκφράζοντες τα θερμά συγχαρητήρια όλων στον Πρωτοπρεσβύτερον π. Άγγελον,
ευχόμαστε επί έτη μακρά, με καλή υγεία να συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες ιερατικές υπηρεσίες του στους "εγγύς και μακράν" αδελφούς μας.

 

π. Αγγέλου χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου

image001

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ χειροτονεί εις Πρεσβύτερον τον π. Άγγελον Βακαλόπουλον στην Ι.Μονή Μεταμορφώσεως Κύμης

image003

Ο π. Άγγελος Βακαλόπουλος λειτουργεί στον Ι.Ν.Αγ. Γεωργίου του Βουνού Άλάνυας

image005

O π. Άγγελος με τον π. Μιχαήλ συλλειτουργούν με τον Μητροπολίτη Πισιδίας στον Ι.Ν.Αγ. Γεωργίου Αλάνυας

image007

Συλλείτουργο στην Αττάλεια
Μετά τη θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Παύλου-Αγ. Αλυπίου Ατταλείας.
Εκατέρωθεν του Μητροπολίτη ο π. Άγγελος με την Πρεσβυτέρα του Μαρία και ο εξ Ατταλείας καταγόμενος Στέφανος Τσερπάνης με τον γυιό του.

image009

ISPARTA
Ο π. Άγγελος συλλειτουργεί στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναόν Γενεθλίου της Θεοτόκου Σπάρτης Πισιδίας

image011

Κατάθεση θεμελίου λίθου
Ο π. Άγγελος συμμετέχει στην Τελετή καταθέσεως του θεμελίου λίθου του Ι.Ν. Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάνυας.

image013

Πάσχα στην Αλάνυα
Πάσχα 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαχμουτλαρ Αλάνυας

image015

Πάσχα 2015
"Δεύτε λάβετε φως.." στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαχμουτλαρ Αλάνυας

image017

 

Συνέβησαν Απονομή Οφφικίων στον π. Άγγελο Βακαλόπουλο