Συνέβησαν ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ
Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου
ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ & Ι.N. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΛΑΝΥΑΣ
15/11/2015

Από την αρχαιότητα ως γνωστόν η μουσική- άσματα και χοροί- συνόδευαν τα μεγάλα γεγονότα της ζωής των ανθρώπων. Γι' αυτό στην Μυθολογία διαβάζουμε ότι σε δύο από τις 9 Μούσες είχαν δοθεί τα ονόματα Ευτέρπη και Τερψιχόρη, που σημαίνουν ότι η μουσική ευ-τέρπει καλώς τέρπει, (ευχαριστεί τον άνθρωπο) και τέρπει διά του χορού.
Αλλά και ο 150ός Ψαλμός, της Παλαιάς Διαθήκης προτρέπει:
"Αινείτε τον Θεόν έν ψαλτηρίω και κιθάρα. Αινείτε Αυτόν έν τυμπάνω και χορώ·
Αινείτε Αυτόν έν χορδαίς και οργάνω".
Γι' αυτό, κι εμείς σήμερα, το χαρμόσυνο γεγονός των Θυρανοιξίων του Ορθοδόξου Πολιτιστικού Κέντρου Αλάνυας μετά του Ιερού Ναού της Παναγίας Πισιδιώτισσας, θα το εορτάσουμε, στη συνέχεια, με μουσικά όργανα, με τραγούδια και χορούς.

Αφού προηγουμένως ευχαριστήσαμε τον Θεό με προσευχή, θέλουμε τώρα να ευχαριστήσουμε Σας, Παναγιώτατε, που παρόλον τον φόρτον των υψηλών καθηκόντων Σας, υποβληθήκατε στον κόπο να έλθετε, μετά της Τιμίας Συνοδείας Σας, να προστείτε των εορταστικών εκδηλώσεων, για το μεγάλο αυτό γεγονός των εδώ Ορθοδόξων, και να μας ευλογήσετε.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Έπαρχον Αλάνυας Δρα Hasan Tanriseven (Alanya Kaymakam), ως εκπρόσωπον της Πολιτείας, για την πρόθυμη βοήθεια που προσέφερε τόσον στην ίδρυση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΑΝΥΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ", όσον και στην πραγματοποίηση της οικοδομής του Ορθοδόξου αυτού Πολιτιστικού Κέντρου.

Θερμότατες ευχαριστίες εκφράζουμε και από της θέσεως αυτής στον αξιότιμο Δήμαρχο Αλάνυας, κ. Adem Murat YÜCEL, στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αλάνυας, τόσον για τις ευνοϊκές αποφάσεις τους, όσον και για την ανεκτίμητη βοήθεια στην επίλυση πρακτικής φύσεως προβλημάτων σχετιζομένων με την ανέγερση του κτιρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, και όχι μόνον.

Ευχαριστούμε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, εκπροσώπους των Αρχών της Αλάνυας, για όλα όσα έχουν κάνει για μας, καθώς καί όλους όσοι βοήθησαν στην ανέγερση και τον ευπρεπισμό του κτιρίου αυτού,με δωρεές ή με προσωπική εργασία.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε: τον αρχιτέκτονα Αρχιμανδρίτην π. Θεολόγον Χρυσανθακόπουλον, για τον καταρτισμόν των αρχιτεκτονικών σχεδίων, αλλά και για τους πολλούς κόπους και τις ταλαιπωρίες που υπέστη για την μετά σχολαστικότητος επίβλεψη του έργου, αφιλοκερδώς(ο ίδιος πλήρωνε και τα εισιτήριά του για να έρχεται από το Άγιον Όρος εδώ).

Την αρχιτέκτονα κα Εμινέ Κοτζάκ, η οποία με πολλή επιμέλεια υλοποίησε την μελέτη και επέβλεψε τις οικοδομικές εργασίες.
Την κατασκευαστική Εταιρεία KARAL Αλάνυας και μάλιστα τον μηχανικό αυτής κ. Oğuzhan Şahin, που ανέλαβε την ευθύνη του όλου έργου και το έφερε εις πέρας, με πολλή επιτυχία, εντός τεσσεράμισι μηνών.
Τέλος ευχαριστούμε τα παιδιά και τους διδασκάλους τους, που συμμετέχουν στο εορταστικό αυτό πρόγραμμα:
του Ρωσσικού Παιδικού Σταθμού Αλάνυας ΛΑΝΤΟΥΣΚΥ,
του Ρωσσικού Σχολείου Αλάνυας "ΚΛΑΣΙΚΑ-Μ"
και των Εκπαιδευτηρίων "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" Ισθμού Κορίνθου.

Ευχαριστούμε και όλους εσάς που ήρθατε- πολλοί και από πολύ μακρυά- για να συμμετάσχετε στη μεγάλη χαρά μας.

Συνέβησαν ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ