Συνέβησαν ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ & ΑΛΑΝΥΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ & ΑΛΑΝΥΑ

Με ιδιαίτερη ευλάβεια οι Ορθόδοξοι της Αττάλειας προσήλθαν στον Ι.Ναό Αγ. Παύλου & Αγ. Αλυπίου για να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες την Μεγάλης Εβδομάδας.
Με πολλή καλαισθησία στόλισαν το ξυλόγλυπτο Κουβούκλιον του Ιερού Επιταφίου με τα ευωδιαστά λουλούδια, που έφεραν ως άλλες Μυροφόρες ευλαβείς γυναίκες.
Την Άγια Νύχτα της Αναστάσεως, όπως κάθε χρόνο, οι πιστοί κατέκλυσαν όχι μόνον τον Ναό και την αυλή, αλλά ξεχύθηκαν μέχρι έξω στον δημόσιο δρόμο για να συμμετάσχουν στο κοσμοχαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως και στην Πασχαλινή Θεία Λειτουργία, μέχρι το τέλος της. Αμέτρητα τα χρωματιστά αυγά και τα πασχαλινά τσουρέκια "κουλίτς".

Στην Αλάνυα, ελλείψει ναού, δέν έγινε καμμία από τις Ι. Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Η Αίθουσα Τελετών του Δήμου διετέθη μόνον για τις πρωϊνές ώρες στους Ορθοδόξους πιστούς.Παρά ταύτα, αθρόα υπήρξε η προσέλευση των πιστών στην Τελετή της Αναστάσεως και στην Θ.Λειτουργία, την οποίαν τέλεσαν ο Αρχιμ. π. Σωφρόνιος Δημαράς εξ Αλεξανδρουπόλεως με τον π. Άγγελον Βακαλόπουλον εξ Αθηνών, ο οποίος πρόθυμα εξυπηρετεί κατά καιρούς τις λειτουργικές ανάγκες των πιστών της περιοχής. Πολύτιμη και η συμβολή της Πρεσβυτέρας του Μαρίας,Δρος Βυζαντινής Ιστορίας και κόρης Ιερέως στην ενίσχυση της νεοσύστατης Εκκλησιαστικής Χορωδίας.

Διάχυτη η ευχή όλων, του χρόνου, να μας αξιώσει ο Θεός, στον δικό μας Ναό που χτίζεται πρός τιμήν της Παναγίας Πισιδιώτισσας, μαζί με όλους τους Ορθοδόξους να συμμετάσχουμε σε όλες τις Ιερές Ακουλουθίες των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού μας! Αμήν.

ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΥΑ

Από τον μήνα Μάρτιο οι Θείες Λειτουργίες για τους Ορθοδόξους της Αλάνυας τελούνται κάθε Κυριακή 9 π.μ., σε Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, η οποία διατίθεται δωρεάν, με την άδεια των Τοπικών Αρχών.

Κυριακή Βαίων 2015 Αττάλεια

Μ. Παρασκευή Αττάλεια

Ι. Ακολουθία Επιταφίου Μ.Παρασκευή Αττάλεια

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ... Πάσχα 2015. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλάνυας

Αναστάσιμη θ. Λειτουργία 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλάνυας

Τα πατροπαράδοτα τσουρέκια "κουλίτς" Πάσχα 2015 Αλάνυα

Κυριακή του Θωμά. Θ. Λειτουργία σε Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλάνυας

Παιδική συμμετοχή στη θ. Λειτουργία

 

Συνέβησαν ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ & ΑΛΑΝΥΑ