Συνέβησαν Επίσκεψη του Λυκείου της Αττάλειας Η.Μ.Μ Bileydi Anadolou Lisesi στη Νέα Ιωνία

Επίσκεψη του Λυκείου της Αττάλειας Η.Μ.Μ Bileydi Anadolou Lisesi στη Νέα Ιωνία

episkepsi-hmm-1

Πριν από δύο (2) χρόνια, η πρόεδρός της Ένωσης μας κα Μπρόλιου Κούλα επισκέφθηκε την Σαφράμπολη του Πόντου, γενέτειρα του πατέρα της. Εκεί γνώρισε την τουρκάλα καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας κα Ζεκιέ Τζενκίζ η οποία διδάσκει στο άνω λύκειο.

Είχαν επικοινωνία μεταξύ τους και πριν από δύο μήνες έστειλε ένα μήνυμα ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα με τους μαθητές της και αν μπορούσαμε να της στείλουμε πρόσκληση , η οποία είναι απαραίτητη στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρει την άδεια.
Η πρόσκληση εστάλει από την Ένωση μας, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και έτσι ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου οδικώς από την Αττάλεια και μέσω Κωνσταντινούπολης , έφτασαν στην Ελλάδα.
Πρώτος σταθμός τους η Αλεξανδρούπολη , στη συνέχεια Θεσσαλονίκη , Καλαμπάκα – Μετέωρα και στις 27 του μήνα ήρθανε Αθήνα.
Η αποστολή αποτελείτο από 15 μαθητές και 4 μαθήτριες με 2 καθηγητές. Ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη και στο Μουσείο, στην Πλάκα , στο κέντρο της Αθήνας.
Το Σάββατο 28 Ιουνίου το πρωί η αποστολή έφτασε στην Νέα Ιωνία όπου τους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος κος Ηρακλής Γκότσης , η σύζυγός του , η πρόεδρος της Ένωσης , ο κος Κυριόγλου Δημήτρης με καταγωγή από Αττάλεια και ο πρόεδρος των Αλαγιωτών κος Τσομπανάκης Κώστας.

episkepsi-hmm-2

Διερμηνέας ήταν το μέλος της Ένωση μας κος Γιαούρτογλου Κώστας. Έγινε μια μικρή ξενάγηση , ανταλλαγή αναμνηστικών ( βιβλία ) και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ όπου τους ο κος Χρίστος Χατζηιωάννου.
Εκεί τους εντυπωσίασαν τα εκθέματα του μουσείου και ήταν όλο απορίες , ρωτούσαν για την ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και γιατί έφυγαν αφού περνούσανε καλά και άλλα πολλά. Νομίζω ότι τα νέα παιδιά , τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία δεν γνωρίζουν τίποτα από την ιστορία που αφορά τους παππούδες τους.
Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τα γραφεία μας και αφού μας ευχαρίστησαν για την πρόσκληση που τους κάναμε, έγιναν ανταλλαγές δώρων και χειροποίητων γλυκών που τα πρόσφερε η κα Καλομοίρα Κοντοπούλου και παρέα όλοι μαζί πήγαμε στα Goody’s της Νέας Ιωνίας όπου ο κος Κυριόγλου Δημήτρης πρόσφερε το μεσημεριανό γεύμα τους.
Αναχώρησαν αργά το απόγευμα για το ξενοδοχείο τους πολύ ευχαριστημένοι από την περιποίηση όλων μας και με την υπόσχεση να πάμε και εμείς στην Αττάλεια να μας ανταποδώσουν την φιλοξενία.
Το πρόγραμμά τους συνεχίστηκε την Κυριακή και αργά το βράδυ αναχώρησαν από τον Πειραιά και μέσω
Χίου – Τσεσμέ έφτασαν στην Αττάλεια.

Πολιτιστική Ενωση Μικρασιατών  Νέας Ιωνίας Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

 

Πηγή: Δίκτυο Mikrasiatis.gr | Ενημέρωση του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Συνέβησαν Επίσκεψη του Λυκείου της Αττάλειας Η.Μ.Μ Bileydi Anadolou Lisesi στη Νέα Ιωνία