Συνέβησαν Προσκύνημα του Μητροπολίτη Πισιδίας στην Παναγία Ατταλιώτισσα στη Νάξο

Προσκύνημα του Μητροπολίτη Πισιδίας στην Παναγία Ατταλιώτισσα στη Νάξο

 proskynima-naxos-1

Την Τρίτη 1-7-2014 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.. Καλλίνικος έπλευσε για την Νάξο, συνοδεύοντας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Σωτήριο ο οποίος ανταποκρινόμενος σε παλαιά πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου πραγματοποίησε 24ωρη προσκυνηματική επίσκεψη στην Νάξο, προκειμένου να μεταβεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ατταλιώτισσας (Γαλήνης Νάξου) όπου και φυλάσσεται η ομώνυμη εφέστιος εικόνα, δεδομένου ότι έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας είναι η Αττάλεια της Μικράς Ασίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε επίσημη υποδοχή του Αγίου Πισιδίας και της συνοδείας του στην Παναγία την Ατταλιώτισσα και εψάλη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου, στο τέλος της οποίας τον προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος εξάρας την προσωπικότητα του και του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Στην συνέχεια μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γαληνιωτών ''ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΤΤΑΛΙΩΤΙΣΣΑ'' κα Εμμανουέλλα Κουτάτζη, η κα Ζευγώλη Κυριακή και τέλος ο διακεκριμένος Δρ. Εθνολόγος - Λαογράφος Αλέκος Φλωράκης. Απήντησε με πολύ συγκίνηση και χαρά ο Σεβασμιώτατος Πισιδίας κ. Σωτήριος. Στον αύλειο χώρο του Ναού ακολούθησε πλούσιο κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους. Ήταν πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι Γαληνιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καλού Εφημερίου τους π. Τιμολέοντος για να συμμετάσχουν στην ωραία και σεμνή αυτή τιμητική εκδήλωση για τον Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου. Στην συνέχεια εκ μέρους της Ενορίας παρατέθηκε πλούσια τράπεζα στον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του, κατά την διάρκεια της οποίας η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κουτάτζη προσέφερε ωραία αναμνηστικά δώρα με παραδοσιακά είδη του νησιού μας στον Άγιο Πισιδίας και στην 12 μελή συνοδεία του.

proskynima-naxos-2proskynima-naxos-5

proskynima-naxos-3proskynima-naxos-4

Την Τετάρτη 2-7-2014 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Σωτήριος με την συνοδεία του έπλευσε για την Πάρο, όπου τον υπεδέχθη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παροικίας – Ναούσης και οι Ιερείς του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, όπου και ξεναγήθηκαν.

 

Πηγή: https://www.blogger.com/profile/14098703419649164183

 

Συνέβησαν Προσκύνημα του Μητροπολίτη Πισιδίας στην Παναγία Ατταλιώτισσα στη Νάξο