Συνέβησαν ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΙΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΙΑ

6 Μαΐου 2014

Για δεύτερη χρονιά (μετά τις δεκαετίες της σιγής) εορτάστηκε εφέτος την 6η Μαΐου (με το παλ. ημερολόγιο που ακολουθούν και οι σλαβόφωνες Εκκλησίες) η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμον ιστορικό ναό Του, (κτίσμα του 1873). Της Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης π. Σωτήριος, με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Μιχαήλ Ανισιένκο, Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Παύλου-Αγ. Αλυπίου Ατταλείας και τον π. Άγγελο Βακαλόπουλο, Ιερέα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας, πρόθυμον πάντα να εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των πιστών της περιοχής.

Διακρίνονται ο π. Άγγελος και η πρεσβυτέρα του Μαρία (καταγωγής εκ Κωνσταντινουπόλεως) που ήρθαν στην Αλάγια για τον εορτασμό.

patir-aggelos

Η εικόνα αυτή του Αγίου Γεωργίου ιστορήθηκε από την κορεάτισσα Μοναχή Αγάθη,(της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Καπυόνγκ Κορέας) και αφιερώθηκε από την ιδία στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Αλάγιας.

eikona-agioy-georgioy

Από τη θ. Λειτουργία της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στον ομώνυμο ιερό ναό Του στην Αλάγια. Διακρίνονται οι συλλειτουργοί του Αρχιερέως: ο Αρχιμ. π. Μιχαήλ (δεξιά) και ο π. Άγγελος.

arxim-mixail-p-aggelos

 

Συνέβησαν ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΙΑ