Συνέβησαν ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

(4/5/2014)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, που σήμερα και πάλιν ευρίσκομαι μαζί σας στην έδρα της ιστορικής πλέον Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας.

Οι ευχαριστίες μου απευθύνονται προς τον αγαπητό Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως, για την πρόσκληση να προσευχηθούμε όλοι μαζί στο καθιερωμένο ετήσιο ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των Μεγάλων Ευεργετών, των Ευεργετών, Δωρητών και όλων των αειμνήστων μελών της Ενώσεως Σπάρτης. Σήμερα για μία ακόμη φορά μνημονεύσαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση τον αοίδιμο παπα-Ιωακείμ Πεσματζόγλου, που- ως άλλος Μωυσής- οδήγησε σώον τον λαόν του από τη Σπάρτη μέχρις εδώ, και συνέχισε, μαζί με τον Άγιον, όντως, Σπάρταλη Μητροπολίτη Πατάρων Μελέτιον, να στηρίζει το καταπονημένο ποίμνιο. Οι τάφοι τους, πίσω από το Άγιο Βήμα του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων, διατρανώνουν τη θυσιαστική αγάπη και αφοσίωσή τους προς τους Σπαρταλήδες.
Αυτή η διαρκής άσβεστη μνήμη των ηρωικών και μαρτυρικών προγόνων και η παράδοσή της στις επόμενες γενεές ίσως από μόνη της θα καταξίωνε την ίδρυση της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας. Όμως, τα δραστήρια κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια και τα Μέλη της Ενώσεως και μάλιστα το τωρινό Συμβούλιο, με τον ακαταπόνητο χαρισματικό Πρόεδρο κ. Χάρη Σαπουντζάκη, διακεκριμένο εκπαιδευτικό, έχετε ξανοιχτεί σε τόσους τομείς, που όσοι σας παρακολουθούμε μένουμε έκθαμβοι!

Εύχομαι σε όλους σας να απολαμβάνετε πλούσιες τις ευλογίες του Αναστάντος Κυρίου μας και επί έτη μακρά με τον ίδιον ζήλον και ενθουσιασμόν να συνεχίζετε τις ωραίες δραστηριότητές σας και να σας βλέπουμε συχνά στα μαρτυρικά χώματα της Ι. Μητροπόλεως Πισιδίας και των Εξαρχιών της Σίδης και Ατταλείας.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ανακοινώσω σε όλους, ότι πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι υπήρχε αρχαία εικόνα της Παναγίας της Πισιδιώτισσας στη Σωζόπολη της Πισιδίας, σημερινό Ουλούμπορλου, που έκανε πολλά θαύματα με το μύρο που ανέβλυζε από το χέρι της Παναγίας. Αποκτήσαμε αντίγραφό της και αντίτυπό της -στο ίδιο μέγεθος- προσφέρω στην αγαπητή σας Ένωση, για να υπάρχει μόνιμα εδώ και να σας μεταδίδει τη Χάρη Της. Περισσότερα ιστορικά στοιχεία για την θαυματουργή αυτή Εικόνα αναγράφονται στο σύντομο κείμενο που υπάρχει πίσω από την εικόνα.

Σας ευχαριστώ

Συνέβησαν ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ