Νέα - Ανακοινώσεις ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 10-14/7/2014

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 10-14/7/2014

Η Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού οργανώνει
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΊΟΥ 10-14/7/2014
(ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΣΑΛΑΓΑΣΣΟΣ-ΒΟΥΡΔΟΥΡΙΟ-ΕΓΙΡΝΤΙΡ-ΣΠΑΡΤΗ
ΠΕΡΓΗ-ΣΙΔΗ-ΑΛΑΓΙΑ)

ΠΕΜΠΤΗ 10/7: (Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αττάλεια)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 10.15 π.μ. και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια για Αττάλεια. Άφιξη στην Αττάλεια στις 16.40, την πανέμορφη μεσογειακή και πιο τουριστική πόλη της Τουρκίας με το γραφικό Καλέ Ιτσί, την παλιά συνοικία των Ελλήνων. Περιήγηση στην μοντέρνα πόλη, επίσκεψη στους καταρράχτες, την περιοχή των μεγάλων πάρκων και το ναό των αγίων Παύλου και Αλυπίου, τον πρώτο ορθόδοξο ναό που λειτουργεί κανονικά με μόνιμο ιερέα εκτός περιοχής Κων/λης μετά το 1922 και ανακαινίστηκε πρόσφατα με φροντίδες του οικείου ποιμενάρχη. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο BEST WESTERN KHAN ANTALYA , δείπνο.

http://www.khanhotel.com/ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/7: (Αττάλεια-Σαλαγασσός-Βουρδούριο -Σπάρτη-Εγίρντιρ Αττάλεια)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την περίφημη πόλη της Σαλαγασσού όπου οι ανασκαφές του 1990 έφεραν στο φως ένα μεγάλο αριθμό κτηρίων, μνημείων και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων, που μαρτυρούν τη μνημειακή σημασία της ιστορίας της πόλης κατά την ελληνιστική, ρωμαϊκή, και βυζαντινή περίοδο. Συνεχίζουμε για Βουρδούριο (το αρχαίο Πολυδώριον) που βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μ. Επισκεπτόμαστε τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σε ρυθμό τρίκλιτης Βασιλικής, που ήταν και είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος ναός της Πισιδίας και πρόσφατα ανακαινίστηκε προκειμένου να γίνει πολιτιστικό κέντρο. Αν δοθεί η σχετική άδεια από τις αρχές θα τελέσουμε Παράκληση. Μικρή ανάπαυλα στην όμορφη πόλη Εγίρντιρ πάνω στην Λίμνη Εγίρντιρ στην οποία υπάρχει ένα μικρό νησί. Μέχρι τό 1922 κατοικούνταν από Έλληνες. Είχαν τρεις Εκκλησίες οπό τις οποίες σήμερα σώζεται μόνον μία των Αγ. Αναργύρων. Ήταν τρισυπόστατη και τα δύο πλάγια κλίτη ήταν αφιερωμένα στους Αγ. Θεοδώρους και στα Εισόδια της Θεοτόκου. Στην επιστροφή περνώντας από τη Σπάρτη της Πισιδίας θα επισκεφτούμε τους δύο υπό ανακαίνισιν ναούς της. Επιστροφή στην Αττάλεια, δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/7 (Αττάλεια- Πέργη-Αλάγια- Σίδη- Αττάλεια)

Πρωινό στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για τις μεσογειακές πόλεις Πέργη, Σίδη & Αλάγια. Πρώτη στάση στην Πέργη που ήταν η πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Βρισκόταν στις όχθες του Κέστρου ποταμού που ήταν πλωτός και καθιστούσε έτσι την πόλη παράλια. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν το Ευαγγέλιο. Ξεχωρίζουν τα τείχη της ακρόπολης της Πέργης μια πύλη θριάμβου, το μεγαλοπρεπές θέατρο, το στάδιο και πολλοί ναοί. Συνεχίζουμε για Αλάγια την γραφική πόλη στην οποία ζούσαν αρμονικά έλληνες και τούρκοι ως το 1922. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα επισκεφτούμε το κάστρο της Αλάγιας και τον βυζαντινό ναό του αγίου Γεωργίου και τις παλιές ρωμαίικες συνοικίες και τους ναούς. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό, περιήγηση. Στην επιστροφή στάση στη Σίδη, την ελληνιστική πόλη με το θαυμάσιο θέατρό της που λειτούργησε κι ως υπαίθριος ναός, τον Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και τους κατοίκους της που μιλούν ακόμα ελληνικά. (τουρκοκρητικοί) Επιστροφή στην Αττάλεια, δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/7: (Αττάλεια)

alypioy-kionitoy

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το ναό των Αγίων Αλυπίου του Κιονίτου και Παύλου του Αποστόλου στο Καλέιτσι όπου θα γιορτάσουμε με αρχιερατική Θεία Λειτουργία όλους τους εν Πισιδία, Σίδη και Ατταλεία αγίους μας. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας με τα πολλά κειμήλια που άφησαν οι κάτοικοι όταν έφυγαν διωγμένοι το 22, καθώς και στο Μουσείο Μεσογειακών Μελετών (ανακαινισμένος Ναός του Άγ. Γεωργίου Ατταλείας) Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Αττάλειας. Απογευματινός περίπατος στους καταρράχτες έξω από την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/7: (Αττάλεια-Kωνσταντινούπολη-Αθήνα)

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για το αεροδρόμιο. Πετάμε για Κωνσταντινούπολη στις 8.30π.μ. και στη συνέχεια για Αθήνα. Επιστροφή στην Αθήνα 12.10

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 495 ευρώ.

Επί πλέον επιβάρυνση 120 ευρώ για όσους επιθυμούν να μείνουν σε μονόκλινο δωμάτιο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
-4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BEST WESTERN KHAN HOTEL (4 αστέρων) με πρωινό και βραδινό. (ανοιχτός μπουφές)
-Αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα –Κωνσταντινούπολη-Αττάλεια και Αττάλεια-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις της Pegasus Airlines.

PC746 10JUL ATH-SAW 12:15 - 13:40

PC142 10JUL SAW-AΥΤ 15:30 – 16:40

PC261 14JUL AYT-ADB 08:30- 09:35

PC805 14JUL ADB-ATH 11:10- 12:10

-Όλες οι εκδρομές και οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Ελληνόφωνη ξεναγός και αρχηγός γκρουπ.

Στην πιο πάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
Μεσημεριανά γεύματα.
Είσοδοι σε μουσεία.
Τα ποτά στη διάρκεια των δείπνων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ως τις 9 Ιουνίου προκαταβολή 300 ευρώ στον αριθμό λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς 6838-124015-737. Ο ΙΒΑΝ του λογαριασμού αυτού είναι: GR9301718380006838124015737, στο όνομα Νικολέττα Κοσικίδου και Πέτρος Κοσικίδης
Και να μας ενημερώσουν για την συμμετοχή τους με e-mail στην ηλ.διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  στέλνοντας:

-το ονοματεπώνυμό τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο ακριβώς όπως στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους
-την ταχυδρομική τους διεύθυνση,
-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο),
-την ημερομηνία γέννησής τους,
-σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

Η εξόφληση θα γίνει στις 20 Ιουνίου. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν ακυρώνονται μετά την αγορά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630, 6972319158 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή

Tο Προσκύνημα διοργανώνεται με τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτου Πισιδίας π. Σωτηρίου.

Υπεύθυνος τουριστικού γραφείου:

Güven Engin

TEL : +90 212 542 12 26 - 542 62 33
FAX : +90 212 660 60 71
MOBILE : +90 532 457 12 72
EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
WEB : www.kanontours.com 
SKYPE: guvenengin66

Στους εκδρομείς συνιστάται να ενημερωθούν περαιτέρω για την περιοχή της Πισιδίας διαβάζοντας το καταπληκτικό βιβλίο της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού «Αττάλεια, η αρχόντισσα της Μεσογείου». Τηλέφωνο παραγγελιών 210 7626193, 210 7610111

Επίσης προτείνεται η έγκαιρη αγορά της κάρτας UNESCO που προφέρει δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία του κόσμου και η τιμή απόκτησής της στην Ελλάδα είναι 15+3 ευρώ (ή 9 για ανέργους και φοιτητές) Πληροφορίες:

unesco

Νέα - Ανακοινώσεις ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 10-14/7/2014