Νέα - Ανακοινώσεις OKTAΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 7-14/7/2014

OKTAΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 7-14/7/2014

Η Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού οργανώνει
OKTAΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 7-14/7/2014
(ΣΜΥΡΝΗ-ΔΙΔΥΜΑ-ΜΠΑΦΑ-ΜΙΛΗΤΟΣ-ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ-ΜΟΥΓΛΑ-ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ-ΛΙΒΙΣΙ-ΜΑΚΡΗ-OLÜDENİZ-ΜΥΡΑ ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΣΑΛΑΓΑΣΣΟΣ-ΒΟΥΡΔΟΥΡΙΟ
ΕΓΙΡΝΤΙΡ-ΣΠΑΡΤΗ-ΠΕΡΓΗ-ΣΙΔΗ-ΑΛΑΓΙΑ)

1η Μέρα Δευτέρα 7 Ιουλίου (Αθήνα-Σμύρνη)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ώρα 10.50 π.μ. και αναχώρηση για Σμύρνη ώρα 12.50 με απευθείας πτήση της Pegasus. Άφιξη στη Σμύρνη ώρα 13.45. Συνάντηση με την ξεναγό μας. Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για να περιηγηθούμε το κέντρο της παλιάς πόλης, όπου θα δούμε τα λίγα κτίρια που σώζονται από τότε που η Σμύρνη ήταν ελληνική. Το Τελωνείο στο Κordon, την παραλιακή Λεωφόρο, το παλιό Διοικητήριο, την ελληνική γειτονιά της Πούντας, και το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο, που δεν πρόλαβε να λειτουργήσει και σήμερα λειτουργεί ως Λύκειο. Ακόμα θα δούμε την Ευαγγελική Σχολή (Namık Κemal Lisesi), και το Αλσαντζάκ, το ελληνικό Ομήρειο παρθεναγωγείο, το περίφημο Ασανσέρ της Σμύρνης και τον ναό της Μεταμορφώσεως, σήμερα τζαμί, στο Γκιοζτεπε. Από την Ακρόπολη, το κάστρο του Κατιφέ Καλέ, θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και του κόλπου και θα δούμε τον τόπο μαρτυρίου του αγίου Πολυκάρπου όπου και ο τάφος του. Στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης, το ναό που αγόρασε και μετέτρεψε σε ορθόδοξο το ελληνικό Προξενείο, το 1981 για τις ανάγκες των εκεί ορθοδόξων, από τους ολλανδούς, όπου από τον Σεπτέμβρη του 2013 διακονεί ο π.Κύριλλος Συκής, θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό μαζί με την τοπική κοινότητα και θα επισκεφτούμε τον ιστορικό ανακαινισμένο ναό των αγίων Βουκόλου και Πολυκάρπου επισκόπων Σμύρνης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο SC Inn Hotel Ιzmir, δείπνο.

http://www.scinnboutique.com/ 

2η Μέρα Τρίτη 8 Ιουλίου (Σμύρνη- Δίδυμα-Λίμνη Μπάφα-Μίλητος-Αλικαρνασσός

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τα Δίδυμα που ήταν το σημαντικότερο αρχαίο μαντείο στον χώρο της Ιωνίας και ένα από τα σημαντικότερα στον αρχαίο κόσμο. Θαυμάζουμε τους καλοδιατηρημένους ναούς.

http://3.bp.blogspot.com/_N3VUk8A7nD8/SwrzrStNNrI/AAAAAAAAEFs/cNTl1AhU3hE/s1600/naos+apollonos+didyma.jpg 

Περνώντας από την όμορφη λίμνη Μπάφα Γκιολού με τα πολλά νησάκια πάνω στα οποία βρίσκει κανείς βυζαντινά μοναστήρια και ασκητήρια του 7 έως και 14 αιώνα...

http://www.anadolujet.com/images/skylife/6-2012/3261/134_3261bafa_golu__10.jpg 

ταξιδεύουμε για την ιστορική Μίλητο, την αρχαία πόλη κοντά στις εκβολές του Μαιάνδρου ποταμού που κατοικούνταν από την Εποχή του Χαλκού και είναι πατρίδα πλήθους φιλοσόφων και ιστορικών.

http://1dim-ymitt.att.sch.gr/militos.htm 

Διανυκτέρευση και δείπνο στο Bodrum, την Αλικαρνασσό, που σήμερα αριθμεί 32.000 κατοίκους και είναι τουριστικό θέρετρο, στο ξενοδοχείο Marina Vista Hotel, δείπνο.

http://www.hotelmarinavista.com/ 

3η Μέρα Τετάρτη 9 Ιουλίου (Αλικαρνασσός-Μούγλα-Μαρμαρίδα-Λιβίσι-Μάκρη)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε να εξερευνήσουμε την όμορφη Αλικαρνασσό. Μεταξύ άλλων θα δούμε το αρχαίο θέατρο της, το Μαυσωλείο το οποίο θεωρούσαν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το υποθαλάσσιο μουσείο, τα ερείπια της αρχαίας πόλης και τα τείχη όπου έκτισαν οι Ιππότες της Ρόδου.

https://www.google.gr/search?q=bodrum&client=firefox-a&hs=z77&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JnF7U7fNE6rG7Aa7z4DoCw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=807 

Συνεχίζουμε για Μούγλα (όπου θα συναντήσουμε τον μοναδικό ορθόδοξο που ζει στην περιοχή) και θα κατηφορίσουμε για Μαρμαρίδα, το γραφικότατο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο και λιμάνι μέσα σε καταπληκτική βλάστηση. Είμαστε πια στη Μεσόγειο. Αφού περιηγηθούμε λίγο στα γραφικά σοκάκια της αφήνουμε τη μαγευτική Μαρμαρίδα και προχωράμε με κατεύθυνση τη Μάκρη (τουρκικά: Fethiye, Φετιγιέ) την όμορφη παραθαλάσσια πόλη που ανήκει στην επαρχία Μούγλων, στα όρια των ιστορικών περιοχών της νοτιοδυτικής Μικράς Ασίας, της Λυκίας και της Καρίας. Η πόλη διατηρούσε ελληνικό πληθυσμό μέχρι το 1923 οπότε με την ανταλλαγή των πληθυσμών που προέβλεπε η συνθήκη της Λωζάνης οι περισσότεροι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στην ανατολική Αττική και ίδρυσαν τη Νέα Μάκρη. Στάση στο Kayaköy – Λεβίσι το χωριό φάντασμα που δεν κατοικήθηκε ποτέ από τους νέους του κατοίκους και παραμένει βουβός μάρτυρας ενός λαμπρού ελληνικού παρελθόντος.

http://aegeanindependent.com/wp-content/uploads/2013/01/Kayakoy-ghost-town-from-Aegean-Independent-Estates.jpg 

Διανυκτέρευση, δείπνο στη Μάκρη στο ξενοδοχείο Mara Hotel

http://www.marahotels.com/ 

4η Μέρα Πέμπτη 10 Ιουλίου (Μάκρη-Νεκρή θάλασσα-Αντίφελλος-Μύρα-Αττάλεια)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το Olüdeniz, την ωραιότερη παραλία της Μεσογείου.

http://www.fethiyedays.com/wp-content/uploads/2011/09/fethiye-oludeniz.jpg 

Συνεχίζοντας την όμορφη διαδρομή μέσα στη φύση καταλήγουμε στην Αντίφελλο (Kaş) που απέχει μισή ώρα (ακτοπλοϊκώς) από το ελληνικό Καστελόριζο. Αφού εξερευνήσουμε την γραφική Αντίφελλο και προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας

http://1.bp.blogspot.com/-Z11ZOMwCkU4/U17qoBuVn4I/AAAAAAAABcQ/la6CHXe4FRM/s1600/aya+nikola+kilisesi.jpg 

φτάνουμε στην Αττάλεια, την πανέμορφη μεσογειακή και πιο τουριστική πόλη της Τουρκίας με το γραφικό Καλέ Ιτσί, την παλιά συνοικία των Ελλήνων. Περιήγηση στην μοντέρνα πόλη της Αττάλειας, επίσκεψη στους καταρράχτες, την περιοχή των μεγάλων πάρκων και το ναό των αγίων Παύλου και Αλυπίου, τον πρώτο ορθόδοξο ναό που λειτουργεί κανονικά με μόνιμο ιερέα εκτός περιοχής Κων/λης μετά το 1922 και ανακαινίστηκε πρόσφατα με φροντίδες του οικείου ποιμενάρχη.
Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο BEST WESTERN KHAN ANTALYA , δείπνο.
http://www.khanhotel.com/ 
Γνωριμία με την τοπική ορθόδοξη κοινότητα.

5η Μέρα Παρασκευή 11 Ιουλίου (Αττάλεια-Σαλαγασσός-Βουρδούριο -Σπάρτη-Εγίρντιρ Αττάλεια)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνάντηση με τον οικείο μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο ο οποίος θα μας συνοδεύσει στο προσκύνημά μας. Ξεκινάμε για την περίφημη πόλη της Σαλαγασσού όπου οι ανασκαφές του 1990 έφεραν στο φώς ένα μεγάλο αριθμό κτηρίων, μνημείων και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων, που μαρτυρούν τη μνημειακή σημασία της ιστορίας της πόλης κατά την ελληνιστική, ρωμαϊκή, και βυζαντινή περίοδο.

http://antalija.lv/img/bildes/Sagalassos.jpg 

Συνεχίζουμε για Βουρδούριο (το αρχαίο Πολυδώριον) που βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μ. Επισκεπτόμαστε τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σε ρυθμό τρίκλιτης Βασιλικής, που ήταν και είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος ναός της Πισιδίας και πρόσφατα ανακαινίστηκε προκειμένου να γίνει πολιτιστικό κέντρο. Αν δοθεί η σχετική άδεια από τις αρχές θα τελέσουμε Παράκληση.

http://www.burdurgazetesi.com/media/k2/items/cache/2e6fe352cb3a751e3e837ddf96498fd2_XL.jpg 

Μικρή ανάπαυλα στην όμορφη πόλη Εγίρντιρ πάνω στην Λίμνη Εγίρντιρ στην οποία υπάρχει ένα μικρό νησί. Μέχρι το 1922 κατοικούνταν από Έλληνες. Είχαν τρεις Εκκλησίες οπό τις οποίες σήμερα σώζεται μόνον μία των Αγ. Αναργύρων. Ήταν τρισυπόστατη και τα δύο πλάγια κλίτη ήταν αφιερωμένα στους Αγ. Θεοδώρους και στα Εισόδια της Θεοτόκου.

http://egitimcihaber.net/gezi-tatil/files/2010/02/e%C4%9Firdir-g%C3%B6l%C3%BC.jpg 

Στην επιστροφή περνώντας από τη Σπάρτη της Πισιδίας θα επισκεφτούμε την πόλη και τους δύο υπό ανακαίνισιν ναούς της.

http://static.panoramio.com/photos/large/30777249.jpg 

Επιστροφή στην Αττάλεια, δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

6η Μέρα Σάββατο 12 Ιουλίου (Αττάλεια- Πέργη-Αλάγια- Σίδη- Αττάλεια)

Πρωινό στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για τις μεσογειακές πόλεις Πέργη, Σίδη & Αλάγια. Πρώτη στάση στην Πέργη που ήταν η πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Βρισκόταν στις όχθες του Κέστρου ποταμού που ήταν πλωτός και καθιστούσε έτσι την πόλη παράλια. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν το Ευαγγέλιο. Ξεχωρίζουν τα τείχη της ακρόπολης της Πέργης μια πύλη θριάμβου, το μεγαλοπρεπές θέατρο, το στάδιο και πολλοί ναοί.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/05/Perge_0022.jpg 

Συνεχίζουμε για Αλάγια την γραφική πόλη στην οποία ζούσαν αρμονικά έλληνες και τούρκοι ως το 1922. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα επισκεφτούμε το κάστρο της Αλάγιας και τον βυζαντινό ναό του αγίου Γεωργίου και τις παλιές ρωμαίικες συνοικίες και τους ναούς. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό, περιήγηση.

http://alanyaenduro.com/editorfiles/images/alanya_0.jpg 

Στην επιστροφή στάση Σίδη, την ελληνιστική πόλη με το θαυμάσιο θέατρό της που λειτούργησε κι ως υπαίθριος ναός, τον Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και τους κατοίκους της που μιλούν ακόμα ελληνικά. (τουρκοκρητικοί)

http://www.ozgursaray.com/images/galeri/side/sidegenel1.jpg

Επιστροφή στην Αττάλεια, δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

7η Μέρα Κυριακή 13 Ιουλίου (Αττάλεια-Καταρράχτες)

alypioy-kionitoy

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το ναό των Αγίων Αλυπίου του Κιονίτου και Παύλου του Αποστόλου στο Καλέιτσι όπου θα γιορτάσουμε με αρχιερατική Θεία Λειτουργία όλους τους εν Πισιδία, Σίδη και Ατταλεία αγίους μας μαζί με την ορθόδοξη τοπική κοινότητα.

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας με τα πολλά κειμήλια που άφησαν οι κάτοικοι όταν έφυγαν διωγμένοι το 22, καθώς και στο Μουσείο Μεσογειακών Μελετών (ανακαινισμένος Ναός του Άγ. Γεωργίου Ατταλείας) Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Αττάλειας. Απογευματινός περίπατος στους καταρράχτες έξω από την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

8η Μέρα Δευτέρα 14 Ιουλίου (Αττάλεια-Σμύρνη-Αθήνα)

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για το αεροδρόμιο. Πετάμε για Σμύρνη στις 8.30π.μ. και στη συνέχεια για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. (επιλογή)

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 670 ευρώ.

Επί πλέον επιβάρυνση 120 ευρώ για όσους επιθυμούν να μείνουν σε μονόκλινο δωμάτιο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
-1 Διανυκτέρευση στη Σμύρνη με πρωινό και βραδινό στο ξενοδοχείο Izmir SC Inn Hotel
-1 Διανυκτέρευση στο Μπόντρουμ με πρωινό και βραδινό στο ξενοδοχείο Bodrum Majesty Marina Vista
-1 Διανυκτέρευση στη Μάκρη-Fethiye με πρωινό και βραδινό στο ξενοδοχείο Fethiye Mara Hotel
-4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BEST WESTERN KHAN HOTEL (4 αστέρων) στην Αττάλεια με πρωινό και βραδινό. (ανοιχτός μπουφές)
-Αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα –Σμύρνη και Αττάλεια-Σμύρνη-Αθήνα με πτήσεις της Pegasus Airlines.

PC 806 07 JUL ATH-ADB 12:50 - 13:45

PC 261 14 JUL AYT- ADB 08:30- 09:35

PC 805 14 JUL ADB- ATH 11:10- 12:10

-Όλες οι εκδρομές και οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Ελληνόφωνη ξεναγός και αρχηγός γκρουπ.

Στην πιο πάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
Μεσημεριανά γεύματα.
Είσοδοι σε μουσεία.
Τα ποτά στη διάρκεια των δείπνων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ως τις 9 Ιουνίου προκαταβολή 300 ευρώ στον αριθμό λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς 6838-124015-737. Ο ΙΒΑΝ του λογαριασμού αυτού είναι: GR9301718380006838124015737, στο όνομα Νικολέττα Κοσικίδου και Πέτρος Κοσικίδης
Και να μας ενημερώσουν για την συμμετοχή τους με e-mail στην ηλ.διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  στέλνοντας:

-το ονοματεπώνυμό τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο ακριβώς όπως στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους
-την ταχυδρομική τους διεύθυνση,
-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο),
-την ημερομηνία γέννησής τους,
-σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

Η εξόφληση θα γίνει στις 20 Ιουνίου. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν ακυρώνονται μετά την αγορά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630, 6972319158 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή

Tο Προσκύνημα διοργανώνεται με τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτου Πισιδίας π. Σωτηρίου.

Υπεύθυνος τουριστικού γραφείου:

Güven Engin

TEL : +90 212 542 12 26 - 542 62 33
FAX : +90 212 660 60 71
MOBILE : +90 532 457 12 72
EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
WEB : www.kanontours.com 
SKYPE: guvenengin66

Στους εκδρομείς συνιστάται να ενημερωθούν περαιτέρω για την περιοχή της Πισιδίας διαβάζοντας το καταπληκτικό βιβλίο της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού «Αττάλεια, η αρχόντισσα της Μεσογείου». Τηλέφωνο παραγγελιών 210 7626193, 210 7610111

Επίσης προτείνεται η έγκαιρη αγορά της κάρτας UNESCO που προφέρει δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία του κόσμου και η τιμή απόκτησής της στην Ελλάδα είναι 15+3 ευρώ (ή 9 για ανέργους, φοιτητές, μέλη ΚΑΠΗ) Πληροφορίες:

unesco

Νέα - Ανακοινώσεις OKTAΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 7-14/7/2014