Συνέβησαν ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ-ΑΓ.ΑΛΥΠΙΟΥ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ (5/12/2013)

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ-ΑΓ.ΑΛΥΠΙΟΥ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ (5/12/2013)

Παναγιώτατε Δέσποτα δέν έχει σβήσει από τις καρδιές μας η ζωηρή ανάμνηση της περυσινής επισκέψεώς Σας ενταύθα -με την ξεχωριστή χαρά και συγκίνηση, πού την συνοδεύουν- και να, σήμερα, απολαμβάνουμε νέες χαρές και νέες Πατριαρχικές ευλογίες!
Πως να Σας εκφράσουμε, Παναγιώτατε Δέσποτα, την βαθειά ευγνωμοσύνη μας για την τόση πατρική Σας αγάπη, που σας έφερε για δεύτερη φορά - σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- ανάμεσά μας, για να μας ευλογήσετε και να μάς ενισχύσετε στον "προκείμενον ημίν αγώνα" , στον "αγώνα της πίστεως", που μας ετοιμάζει "αιώνιον βάρος δόξης"!


Με την τακτικήν τέλεσιν των θείων Λειτουργιών κάθε Κυριακή και Εορτή, των άλλων Ιερών Μυστηρίων, Βαπτίσεων, Γάμων, Ευχελαίων, Μετανοίας-Εξομολογήσεως, καθώς και των καθημερινών Ιερών Ακολουθιών, το ποίμνιον της Ατταλείας και της γύρω περιοχής λατρεύει -απρόσκοπτα πλέον- τον Τριαδικόν Θεόν "εν πνεύματι και αληθεία"! Με το θείον κήρυγμα που γίνεται κάθε Κυριακή -και σε κάθε άλλη ευκαιρία- τροφοδοτούνται πνευματικά οι πιστοί με τον λόγον του Θεού, που είναι γλυκύτερος "υπέρ μέλι" και πολυτιμότερος "υπέρ χρυσίον και τοπάζιον"!
Οι εδώ εγκατεστημένοι πιστοί δέν παύουν να δοξολογούν τον Θεό, και με δάκρυα στα μάτια να εκφράζουν τη χαρά τους και την ευγνωμοσύνη τους σε όσους συνετέλεσαν στο να ξανά ανοίξει τις πόρτες του ο ιστορικός αυτός ναός, και ανακαινισμένος πλέον να λειτουργείται. Ενθυμούνται οι γονείς, τα χρόνια εκείνα που έμεναν αλειτούργητοι και αυτοί και τα παιδιά τους, χωρίς θεία Κοινωνία ακόμη και Χριστούγεννα και Πάσχα, και δέν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, για τις πλούσιες ευλογίες του Θεού, που απολαμβάνουν τώρα.!
Διά των θεοπειθών ευχών Σας, Παναγιώτατε, ο αριθμός των εκκλησιαζομένων πιστών, ακόμη και στις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες, αυξάνεται. Οι πιστοί μας αγαπούν την "ευπρέπειαν του Οίκου" τούτου του Κυρίου.
Τον φροντίζουν καλύτερα από το σπίτι τους, ως "Οίκον Θεού". Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Χορωδίας μας, κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, με την καθοδήγηση της Χοράρχου, να αποδίδουν στην εντέλεια τους ύμνους.
Και όλα αυτά, με το ανύστακτο ενδιαφέρον, την πνευματική καθοδήγηση και ποιμαντική δραστηριότητα του Εφημερίου του Ιερού αυτού Ναού π. Μιχαήλ Anishchenko, που αγάπησε με την καρδιά του το εδώ Ορθόδοξο ποίμνιο και κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για την εξυπηρέτησή του και τον πνευματικόν καταρτισμόν του, ώστε να φθάσει "εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού"(Εφ.4,14).
Εδώ, να προσθέσω ότι, το ενδιαφέρον του αγαπητού μας π. Μιχαήλ εκτείνεται και στους ευλαβείς προσκυνητές του ιερού Ναού μας, που έρχονται ως τουρίστες στην φημισμένη Αντάλυα. Πρόθυμα τους ανοίγει τον Ναό, την ώρα που εκείνοι διευκολύνονται, τελεί προς χάριν των Ιερές Ακολουθίες, ακόμη και ειδικές θείες Λειτουργίες.
Παρακαλώ, Παναγιώτατε, όπως ευαρεστηθείτε να δώσετε την ευχήν και Πατριαρχικήν ευλογίαν Σας στον π. Μιχαήλ, διά να τον ενισχύει ό Κύριος στο ιερό έργο του, στο ποίμνιον της εν Ατταλεία Εκκλησίας, και σέ όλους εμάς που απολαμβάνουμε την χαρά και την ύψιστη τιμή της ενταύθα παρουσίας Σας.
Ως ανάμνησιν της δευτέρας ευλογημένης παρά Κυρίου ενταύθα επισκέψεώς Σας, Παναγιώτατε, παρακαλούμεν όπως ευαρεστηθείτε να δεχθείτε αυτό το μικρό συμβολικό δώρο.
Θερμότατα Σας ευχαριστούμε.

Συνέβησαν ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ-ΑΓ.ΑΛΥΠΙΟΥ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ (5/12/2013)