Νέα - Ανακοινώσεις ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΙΑ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΑ 3-7/12/2013

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΙΑ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΑ 3-7/12/2013

Προς τους αγαπητούς Συνεργούς και φίλους μας με χαρά αναγγέλλουμε ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας θα χοροστατήσει το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου 2013 στον ανακαινιζόμενον Ι. Ναόν Αγ. Γεωργίου, του Βουνού, Αλάγιας (Alanya),κατά τον Μέγαν Εσπερινό, το πρωί της 5ης Δεκ. στη θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στον Ι. Ν. Αγ. Παύλου & Αγ. Αλυπίου Ατταλείας, το απόγευμα της ιδίας ημέρας στον Πανηγυρικόν Εσπερινό, στον ιστορικό Ναό του Αγ. Νικολάου στα Μύρα της Λυκίας και την επομένη ημέρα, 6 Δεκεμβρίου, θα προστεί της θείας Λειτουργίας, επί τη Εορτή του Θαυματουργού Ιεράρχου Αγίου Νικολάου.

Θα είναι μεγάλη χαρά γιά τον Πατριάρχη μας και για όλους μας να έλθετε να λατρεύσουμε τον Κύριό μας, όλοι μαζί, στα αγιασμένα χώματα της Ν.Δ. Μικράς Ασίας, να προσευχηθούμε για τους Προγόνους μας που αναπαύονται από αιώνων εκεί, να ζητήσουμε τις πρεσβείες των Αγίων, που διέλαμψαν εκεί, και μάλιστα του Αγίου Νικολάου, να λάβουμε την πατριαρχική ευλογία και να χαρίσουμε χαρά και ενίσχυση στους εκεί διαβιούντας αδελφούς μας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα και λεπτομέρειες για τη δήλωση συμμετοχής σας στο Προσκύνημα αυτό, θα λάβετε από την κυρία Αναστασία Αρπατζή:
Τηλέφ. 210.9821630, κιν. 69.72.31.91.58 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σας περιμένουμε με χαρά στην Αττάλεια.

Με θερμές ευχές
+ Ο Πισιδίας Σωτήριος

ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 3-7/12/2013
5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΠΕΡΓΗ-ΑΣΠΕΝΔΟ-ΣΙΔΗ- ΑΛΑΓΙΑ
ΜΥΡΑ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ
Πανηγυρικός εορτασμός στα Μύρα της Λυκίας στις 6/12/2013

Τρίτη 3/12-: Εορτή του Προφήτου Σοφονίου
(Αθήνα-Αττάλεια)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 15.00μ.μ. και αναχώρηση για Αττάλεια μέσω Κωνσταντινούπολης με πτήση Pegasus. Άφιξη στην Αττάλεια, την πανέμορφη μεσογειακή και πιο τουριστική πόλη της Τουρκίας με το γλυκό και ήπιο κλίμα χειμώνα-καλοκαίρι, στις 21.15. Περιήγηση στην μοντέρνα πόλη και το γραφικό Καλέ Ιτσί, την παλιά συνοικία των Ελλήνων. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ΒEST WESTERN KHAN HOTEL ANTALYA, δείπνο. http://www.khanhotel.com/

Τετάρτη 4/12: Εορτή της Αγ.Βαρβάρας
(Αττάλεια-Πέργη-Άσπενδος-Σίδη-Αλάγια-Αττάλεια)
Πρωινό στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για τις μεσογειακές πόλεις Πέργη, Άσπενδο, Σίδη, Αλάγια. Η Πέργη ήταν αρχαία ελληνική πόλη στη Μικρά Ασία πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι Παύλος & Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν τον Χριστιανισμό. Συνεχίζουμε για το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου που θεωρείται ένα από τα καλλίτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Κτίσθηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα τον Κιτιέα το 155 (μ.Χ.) στην ελληνιστική περίοδο. Σύντομη επίσκεψη στον Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και το θέατρο της Σίδης. Διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία των άλλων 60 χιλιομέτρων φτάνουμε στην Αλάγια, την γραφική πόλη στην οποία ζούσαν αρμονικά έλληνες και τούρκοι ως το 1922. Θα περιηγηθούμε την πόλη και στη συνέχεια θα μετεπιβιβαστούμε σε μικρά πουλμανάκια για να ανεβούμε στον Άγιο Γεώργιο του Βουνού. Ο ιστορικός αυτός ιερός Ναός φέτος την 6η Μαΐου συμπλήρωσε 140 ακριβώς χρόνια από την ημέρα των Θυρανοιξίων του. Φέτος, ξανακούστηκε εκεί το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" μετά από 90 χρόνια την ημέρα του Πάσχα, του Κυρίου συνεργούντος. Εκεί, θα γίνει πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου. Επιστροφή στην Αττάλεια, δείπνο.

Πέμπτη 5/12: Εορτή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου
(Αττάλεια-Μύρα της Λυκίας)
Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό αγίων Παύλου του Αποστόλου και Αλυπίου του Κιονίτου στο Καλέ Ιτσί, τον πρώτο ορθόδοξο ναό που λειτουργεί κανονικά με μόνιμο ιερέα εκτός περιοχής Κων/λης μετά το 1922 και ανακαινίστηκε πρόσφατα με φροντίδες του οικείου ποιμενάρχη. Πρωινό σε πακέτο και ξενάγηση στην παλιά πόλη. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας με τα πολλά κειμήλια που άφησαν οι κάτοικοι όταν έφυγαν διωγμένοι το 22, καθώς και στο Μουσείο Μεσογειακών Μελετών (ανακαινισμένος Ναός του Άγ. Γεωργίου Ατταλείας). Περιήγηση στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Αττάλειας και αναχώρηση για Μύρα της Λυκίας. Καθ' οδόν επίσκεψη στην ιστορική πόλη Finike. Εσπερινός στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας, όπου και ο τάφος του Αγίου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Στη Βασιλική αυτή, που λειτουργεί ως μουσείο και στην οποία γίνονται κατά καιρούς θείες Λειτουργίες, κατόπιν ειδικής αδείας, διασώζονται σπάνιες τοιχογραφίες. Θα δούμε επίσης την πόλη των Μύρων που ήταν θαμμένη κάτω από τις λάσπες και τώρα αποκαλύπτεται σταδιακά από τους αρχαιολόγους. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας στο Ντέμρε (Μύρα), δείπνο.
http://winecityhotel.com/?menu=ANA_SAYFA&dil=tr

Παρασκευή 6/12 Εορτή του Αγ.Νικολάου Μύρων της Λυκίας
(Μύρα της Λυκίας-Αττάλεια)
Πατριαρχική και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Πατριάρχου Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Μύρων Χρυσοστόμου, των Μητροπολιτών Πισιδίας Σωτηρίου, Μεσογαίας Νικολάου και άλλων. Εορταστικό γεύμα. Επιστροφή στην Αττάλεια και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Δείπνο.

Σάββατο 7/12 Εορτή του Αγίου Αμβροσίου Μεδιολάνων
(Αττάλεια-Αθήνα)
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αττάλειας και επιστροφή στην Αθήνα με πτήση Pegasus στις 8.00 π.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 11.50

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 510 ευρώ.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
-3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BEST WESTERN KHAN HOTEL(4 αστέρων) με πρωινό και βραδινό. (ανοιχτός μπουφές)
-1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο WINECITY στα Μύρα με πρωινό και βραδινό.
-Ένα επιπλέον εορταστικό μεσημεριανό γεύμα στις 6/12
-Αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα –Κωνστνατινούπολη-Αττάλεια και Αττάλεια-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις Pegasus
-Όλες οι εκδρομές και οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
-Ελληνόφωνη ξεναγός.

Επί πλέον επιβάρυνση 90 ευρώ για όσους επιθυμούν να μείνουν σε μονόκλινο.

Στην πιο πάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται:
Μεσημεριανά γεύματα εκτός από αυτό της 6/12
Είσοδοι σε μουσεία.
Τα ποτά στη διάρκεια των δείπνων.
Προσωπικά έξοδα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό του κόστους της εκδρομής άμεσα, στον αριθμό λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς 5189-042049-348 και ΙΒΑΝ GR12 0172 1890 0051 8904 2049 348 (ΞΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ) και να μας ενημερώσουν με e-mail στην ηλ.διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στέλνοντας:
1. το ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση
2. τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ταυτότητα)
3. την ημερομηνία γέννησής τους
4. Ένα κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν ακυρώνονται μετά την αγορά τους.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630 (9-11 π.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή

Το Προσκύνημα διοργανώνεται με τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτου Πισιδίας π. Σωτηρίου.

Υπεύθυνος τουριστικού γραφείου
ΥORDANIS-LEVENT ÇATAL
E-MAIL : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
TR MOBIL : 00905363839292
GR MOBIL : 00306937850662
SKYPE : levent.catal
MSN : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Νέα - Ανακοινώσεις ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΙΑ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΑ 3-7/12/2013