Συνέβησαν Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΥΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 25-26/11/2012

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΥΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 25-26/11/2012

Με συμμετοχή δεκάδος Κληρικών και πλήθους φίλων και συμπαραστατών του Ι. Ναού Αγ. Παύλου & Αγ. Αλυπίου Ατταλείας, εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Οσίου Αλυπίου του Κιονίτου στην Αθήνα.

Ο Μέγας Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πισιδίας π. Σωτήριος, έγινε στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών και Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, της Εταιρείας των Φίλων του Λαού. Ο χορός έψαλε τους ύμνους από τήν ειδική Ι. Ακολουθία του Αγίους. Μετά την Αρτοκλασία και τα Απολυτίκια, έγινε ειδική Δέηση προς τον Κύριο, για τους εν Μ. Ασία ομοδόξους αδελφούς μας και για όλους που υποφέρουν από την σοβούσαν κρίση.

Μετά τον Εσπερινό, στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα της Εταιρείας, μίλησε ο Σεβ. π. Σωτήριος γιά τήν πνευματική αντιμετώπιση τής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας, καθώς και γιά τα όσα θαυμαστά επιτελεί ο Κύριος στην Μητροπολιτική του Επαρχία.

Ακολούθησε προβολή φωτεινών εικόνων από στιγμιότυπα γεγονότων της χρονιάς αυτής. Κορυφαίο γεγονός ήταν ο εορτασμός,τήν 15η Ιουλίου, των εν Πισιδία και Ατταλεία Διαλαμψάντων Αγίων στην Αττάλεια, τον οποίον ελάμπρυνε η παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή, κατά την οποία, το ιερό Λείψανο του Οσίου Αλυπίου, που έφεραν από την Ι.Μονή Κουτλουμουσίου οι Αγιορείτες Μοναχοί, κατά την Ι.Ακολουθία του Εσπερινού, άρχισε να ευωδιάζει!. Μεγάλη η χαρά όλων των πιστών, για τον πνευματικόν αυτόν θησαυρόν που απέκτησαν, καθώς και για το τεμάχιον ιερού Λειψάνου τής Αγίας Μαρίνας, που μαρτύρησε στήν Αντιόχεια τής Πισιδίας.

Στό τέλος η συντροφιά τών Νέων, που αρέσκονται να αποκαλούνται "Ενορίτες του Αγίου Αλυπίου", κι έχουν επισκεφτεί και αγαπήσει τόν Ναόν Του στην Αττάλεια, μετέδωσαν τη χαρά καί τον ενθουσιασμό τους με εκλεκτά παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια.

Ως αναμνηστικό έλαβαν όλοι φεύγοντας κάρτα με τον κατάμεστο ναόν και τον Πατριάρχη ευλογούντα, κατά η Θ.Λειτουργία της 15/7/2012.

Την άλλη μέρα, 26 Νοεμβρίου, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έγινε στον Ι.Ν. Αναλήψεως, του Αγιορειτικού Μετοχίου της Ι.Μονής Σίμωνος Πέτρας, στον Βύρωνα. Ο Σεβ.π. Σωτήριος, κατά το κήρυγμά του τόνισε ότι, ο εορταζόμενος Άγιος Αλύπιος, ζώντας επί δεκαετίες επάνω σε μια κολόνα, με στέρηση όλων αυτών που απολαμβάνει ακόμη και ο ποιό φτωχός άνθρωπος, μας δίνει κουράγιο και αντοχή, για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τις ελλείψεις και τα δεινά που μας μαστίζουν σήμερα. Το γεγονός ότι, ο Παντοδύναμος στοργικός ουράνιος Πατέρας προνοούσε για τον Όσιον Κιονίτη μέχρι το 120ό έτος τής ηλικίας Του, που έζησε εκεί πάνω στην κολόνα, μας διαβεβαιώνει ότι, εφόσον κι εμείς "εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα" ασφαλώς θα απολαμβάνουμε τη στοργική πρόνοιά Του σε όλα τα προβλήματά μας, όσο μεγάλα και αν είναι αυτά.

Μετά τήν θεία Λειτουργία, στο Αρχονταρίκι του Μετοχίου, ο Προϊστάμενος π. Μύρων δεξιώθηκε τούς πιστούς.

Συνέβησαν Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΥΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 25-26/11/2012