Συνέβησαν Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ι.ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΡΙΟΥ (BURDUR) ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ

Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ι.ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΡΙΟΥ (BURDUR) ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ

Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ι.ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΡΙΟΥ (BURDUR) ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ

Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της ρωμαίικης εκκλησίας στο Καβακλί του Βουρδουρίου

Ο Περιφεριακός Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού του Βουρδουρίου δήλωσε ότι η ανακαίνιση της Ρωμαίικης Εκκλησίας στο Καβακλί θα ολοκληρωθεί το 2014.

Ο κ.Μεχμέτ Τανίρ γνωσοποιώντας ότι συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης του ναού μας πληροφόρησε ότι το κτίσμα είναι του 19 αιώνα που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως ναός. Το 1950 αγοράστηκε από ιδιώτη και περιήλθε στο δημόσιο.

Ο κ.Τανίρ διευκρίνισε ότι: « γίνονται εργασίες υποστήριξης, επισκευής, ανάδειξης, και διαρρύθμισης του περιβάλλοντα χώρου της εκκλησίας που θα λειτουργήσει ως Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.Ανήκει στη Διεύθυνση Στατικής Έρευνας και Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της περιοχής Ατταλείας. Το ποσόν που δόθηκε φέτος για τις εργασίες είναι 1 εκατ.τουρκικές λίρες και θα δοθούν συνολικά για την ανακαίνιση 2 εκατομ. 156 χιλιάδες τουρκικές λίρες ως τον επόμενο χρόνο. Με ένα κονδύλι 300 χιλ τουρ.λιρών που λάβαμε πέρσι επισκευάσαμε την οροφή του κτηρίου. Φέτος εργαζόμαστε για την ενδυνάμωση των τοίχων και των κρασπέδων, το χτίσιμο εξωτερικών στηρικτικών τοίχων, καθώς και το χτίσιμο χώρων υγιεινής και φιλοξενίας των εργαζομένων προσέχοντας η επέμβασή μας να γίνει αρμονικά. Παράλληλα γίνονται εργασίες υποστήριξης και ανακαίνισης. Στο εσωτερικό του κτιρίου ενισχύονται οι κολώνες. Οι ειδικοί προσπαθούν να αναδείξουν και τις υπάρχουσες αγιογραφίες. Θα υπάρχουν βιτρίνες, ενημερωτικές πινακίδες και πινακίδες καθοδήγησης».

http://www.hristiyangazete.com/2012/10/burdur-kavakli-rum-ortodoks-kilisesi-restorasyon-calismalarinda-son-durum/

Συνέβησαν Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ι.ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΡΙΟΥ (BURDUR) ΠΙΣΙΔΙΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ