Συνέβησαν Πατριαρχικά εγκαίνια του Καθολικού του Οικολογικού Μοναστηριού

Πατριαρχικά εγκαίνια του Καθολικού του Οικολογικού Μοναστηριού

egkainia-xrysopigis

Τα εγκαίνια του νέου Καθολικού της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής τέλεσε την Κυριακή στα Χανιά, παρουσία πλήθους πιστών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στην τελετή και στη θεία λειτουργία που ακολούθησε συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο επιχώριος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, οι Μητροπολίτες Προύσης Ελπιδοφόρος και Αυστρίας Αρσένιος ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Ιεράρχες της Κρήτης και Μητροπολίτες από άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Το νέο Καθολικό της Μονής ανεγέρθηκε με υλικά της περιοχής και είναι σχεδιασμένος για την βιοκλιματική λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χρυσοπηγή Χανίων θεωρείται το πλέον «οικολογικό μοναστήρι» αφού τις τρεις τελευταίες δεκαετίες η αδελφότητά του εφαρμόζει κανόνες βιολογικής καλλιέργειας για την παραγωγή αγροτικών προιόντων στη γη της Μονής. Παράλληλα, στην κατεύθυνση του μηνύματος που εκπέμπει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών και ιδιαιτέρως της νέας γενιάς για ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της Δημιουργίας του Θεού.

Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε σε χώρο της Μονής ειδικό Κέντρο Περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης το οποίο εγκαινίασε το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

 

Πηγή Amen.gr

Συνέβησαν Πατριαρχικά εγκαίνια του Καθολικού του Οικολογικού Μοναστηριού