ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΕΟΥΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΕΑΣ
- Λεπτομέρειες
- 30 Οκτωβρίου 2011
- Ιερά Μητρόπολις Πισιδίας
Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε γνωστή αίθουσα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Σεούλ, παρουσίᾳ πολυπληθούς ακροατηρίου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πισιδίας π. Σωτηρίου με τίτλο:
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου HUFS κ. Άγγελος Yu Jae-Won. Το πρόγραμμα άνοιξε με τον χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας π. Αμβροσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Εκ μέρους της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και ιδιαιτέρως του εκδοτικού μας οίκου Korean Orthodox Editions σας καλωσορίζουμε στην αποψινή εκδήλωση και σας ευχαριστούμε θερμώς για την τιμητική για μας παρουσία σας.
Το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Κορέας και νυν Πισιδίας πατρός Σωτηρίου, που παρουσιάζουμε σήμερα είναι καρπός αγάπης. Μιας μεγάλης διπλής αγάπης, που έχει ως αποδέκτες πρώτον το μεγάλο Απόστολο των Εθνών Παύλο και δεύτερον όλους τους Κορεάτες.»
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο εξοχώτατος πρέσβης της Ελλάδας στη Σεούλ κ. Πέτρος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας του τοπικού Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (NCCK) Rev. Kim Young-ju και η ζωγράφος κ. Τερέζα Jung Mi-yeon, πίνακες και σχέδια της οποίας κοσμούν το βιβλίο. H παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Κορεάτη ιερέα π. Αντώνιο Ου μέσω Power Point. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία του καθεδρικού ναού Αγίου Νικολάου Σεούλ, που έψαλλε το Απολυτίκιο του Αποστόλου Παύλου, το «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε» και τον υπέροχο «Ύμνο της Αγάπης».
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Σωτήριος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την οργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου του απηύθηνε το έξης επίκαιρο μήνυμα, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για τoν σύγχρονο άνθρωπο που υποφέρει από την κρίση:
«Η ραγδαία ανάπτυξη του τεχνικού πολιτισμού στις ημέρες μας βρήκε ανέτοιμο τον σύγχρονο άνθρωπο να τον δεχθεί και να τον αντιμετωπίσει πνευματικά. Αποτέλεσμα, αντί να χειραγωγήσει πρός το συμφέρον του τα υλικά αγαθά, τα ποικίλα μέσα, τα οποία διευκολύνουν τη ζωή του, κατάντησε σκλάβος τους. Όλα αυτά τα τεχνικά μέσα, τα οποία κατά τεκμήριον θα διευκόλυναν την ζωή του, δυστυχώς αύξησσαν την απληστία του και την ολέθρια μανία του να επιδιώκει συνεχώς όλο και περισσότερα. Έτσι ποτέ δέν αισθάνεται ικανοποιημένος με όσα έχει και λυπάται για όσα δέν έχει. Το αποτέλεσμα γνωστό. Κατάθλιψη, ψυχοφάρμακα, ναρκωτικά, ανεκπλήρωτα χρέη, αισχροκέρδεια, και άλλα, τα οποία κάποιους τους οδηγούν ακόμα και στην αυτοκαταστροφή, στην αυτοκτονία. Στο τραγικό αυτό φαινόμενο, που παίρνει παγκοσμίως όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Ω, και να ήθελε ο σύγχρονος άνθρωπος να εμπνευσθεί από το παράδειγμα και τη διδαχή του Παύλου! Από ευκατάστατη οικογένεια της Ταρσού καταγόταν. Κατείχε τον επίζηλο τίτλο του Ρωμαίου πολίτη. Αλλά ποτέ δέν καταδέχθηκε να ζει σε βάρος των άλλων. Δούλευε χειρωνακτικά, έρραβε σκηνές και αντιμετώπιζε τα αναγκαία για τη συντήρηση τη δική του και των συνεργατών του. "Ταις χρείαις μου και τοις ούσι μετ´ εμού υπηρέτησαν αι χείρες αύται "(Πράξ. 20,34), μας βεβαιώνει ο ίδιος. Και όταν οι συνεχείς μετακινήσεις του, οι διωγμοί και οι αντιξοότητες της ζωής τον δυσκόλευαν και δέν είχε ούτε τα απολύτως αναγκαία δέν απελπιζόταν. "Μπορώ να ζήσω και με στερήσεις και με αφθονία. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω κάθε φορά οποιαδήποτε κατάσταση: και να είμαι χορτάτος και να πεινώ. Και να έχω περίσσευμα και να στερούμαι" (Φίλιπ. 4,12). Όταν είχε περίσσευμα πρόθυμα το μοιραζόταν με αυτούς που στερούνταν. Η αρχή του ήταν: "το υμών περίσσευμα εις τό εκείνων υστέρημα, ίνα και το εκείνων περίσσευμα γέννηται εις το υμών υστέρημα, όπως γένηται ισότης" (2 Κορινθ. 8,14).
Για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη μανία του εύκολου πλουτισμού και την απόκτηση άχρηστων υλικών πραγμάτων συνιστούσε: "Τίποτα δέν φέραμε μαζί μας όταν ήρθαμε στον κόσμο κι είναι φανερό πως ούτε μπορούμε να πάρουμε τίποτε μαζί μας φεύγοντας. Όταν έχουμε λοιπόν τροφές και ενδύματα, και ό,τι χρειάζεται για την συντήρησή μας να αρκούμαστε σ´ αυτά. Όσοι όμως επιδιώκουν να πλουτίσουν πέφτουν σε πειρασμό, σε παγίδα του διαβόλου και σε πολλές επιθυμίες ανόητες και βλαβερές, που βυθίζουν τους ανθρώπους στην καταστροφή και στο χαμό" (Α Τιμ.6, 7-9). Άπειρα τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και σήμερα!
Νά γιατί είναι ανάγκη, περισσότερο σήμερα, να προβληθεί η μεγάλη Μορφή του Αποστόλου Παύλου, το φωτεινό αυτό παράδειγμα στον σύγχρονο άνθρωπο, για να θελήσει να τον ακολουθήσει και να τον μιμηθεί, ώστε να μπορέσει να απαλλαγεί από το υλιστικό πνεύμα που τον κατατυραννεί, και να ανυψωθεί στο πνευματικό στερέωμα, για να χαρεί την ελευθερία των τέκνων του Θεού”.
Η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή παραδοσιακή κορεατική μουσική, την παράθεση δείπνου προς τους συμμετέχοντες και την υπογραφή βιβλίων από τον συγγραφέα Σεβ. Σωτήριο.
-
Click to enlarge Click to enlarge
-
Click to enlarge Click to enlarge
-
Click to enlarge Click to enlarge
-
Click to enlarge Click to enlarge
-
Click to enlarge Click to enlarge
-
Click to enlarge Click to enlarge
-
Click to enlarge Click to enlarge
-
Click to enlarge Click to enlarge
-
Click to enlarge Click to enlarge