Ανακοινώσεις

25 χρόνια θυσιαστικής Διακονίας εόρτασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

25-xronia-vartholomaios

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα Ιεράρχες, κληρικοί και πιστοί από κάθε γωνιά της Οικουμένης συγκεντρώθηκαν στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη για να ευχηθούν και να λάβουν την ευχή του εορτάζοντος την συμπλήρωση 25 ετών από την ανάρρησή του στον μαρτυρικό Θρόνο του Αποστόλου Ανδρέα, Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 25 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην Ορθοδοξία, στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και στο Γένος.

Στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ακούστηκε και πάλι, όπως και στις 22 Οκτωβρίου του 1991, ένα ηχηρό ΑΞΙΟΣ που ξεπέρασε τα όρια του ταπεινού Φαναρίου, ακούστηκε πέρα από τις άκριες της Πόλεως, πέρα από τα Πριγκηπόννησα και τη θάλασσα του Μαρμαρά, ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της Οικουμένης.

Περισσότερα...

Ανακάλυψη αρχαίας εκκλησίας στην Isparta της Πισιδίας

arxaia-ekklisia-isparta-1

Μεγάλη αρχαία εκκλησία ανακαλύφθηκε στην Isparta της Πισιδίας

Μία μεγάλη εκκλησία στον Νομό Isparta της Πισιδίας, κοντά στο Yalvach, (πάνω από την Αττάλεια της Τουρκίας), "βγήκε σήμερα στο φως", μετά από τρία χρόνια ανασκαφών. Η εκκλησία που χτίστηκε τον έκτο αιώνα, πιστεύεται ότι είχε καταστραφεί στη διάρκεια μίας μεγάλης πυρκαγιάς τον 11ο ή 12ο Μ.Χ αιώνα.

Περισσότερα...

ΑΝΕΓΕΡΣΗ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ (ΜΕΡΟΣ 3)

Με τη χάρη του Θεού και τη βοήθεια της Παναγίας η ανέγερση του Ι.Ν. Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάγιας είναι στα τελειώματα.
Τελείωσαν τα κτισίματα, σοβατίσματα, μαρμαρόστρωση δαπέδων του κτιρίου ολοκλήρου, παράθυρα, τζάμια και μένουν οι πόρτες και οι λεπτομέρειες. Ετοιμάζονται τα στασίδια, η μαρμάρινη Αγία Τράπεζα είναι έτοιμη.
Παραλάβαμε και τα ξυλόγλυπτα από Ελλάδα. Δόξα σοι ο Θεός.
Εύχεσθε να βοηθήσει η Παναγία όλα να είναι έτοιμα για την λαμπρή ημέρα των Θυρανοιξίων 15 Νοεμβρίου.

+Ο Πισιδίας Σωτήριος

Περισσότερα...

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΛΑΓΙΑΣ

panagia-pisidiotisa

 

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 14η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα 16:00 Άφιξις του Παναγιωτάτου Πατριάρχου εις τον ανακαινισθέντα υπό του Δήμου Αλάνυας Ι. Ναόν Αγ. Γεωργίου του Βουνού, Αλάνυας. Πατριαρχική Χοροστασία εις τον Μέγαν Εσπερινόν, μετά Αρτοκλασίας. Ακολουθεί Προσφώνησις του Μητροπολίτου Πισιδίας και Ομιλία Παναγιωτάτου Πατριάρχου.
Ώρα 20:00 Εορταστικόν Δείπνον εις το GRAND OKAN HOTEL προς τιμήν του Παναγιωτάτου και της Συνοδείας Αυτού, με συμμετοχήν των προσκυνητών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα. 09.00 Άφιξις του Πατριάρχου εις τον Ι. Ναόν Παναγίας Πισιδιωτίσσης. Τελετή Θυρανοιξίων υπό της Α.Θ. Παναγιότητος
Ώρα 09.30 Πατριαρχική θεία Λειτουργία. Ακολουθεί Προσφώνησις οικείου Μητροπολίτου και Ομιλία Παναγιωτάτου Πατριάρχου. Μετά του Αντιδώρου ο Πατριάρχης προσφέρει την εικόνα της Παναγίας Πισιδιωτίσσης ως ευλογίαν.
Ώρα 11.30 Προς όλους τους πιστούς προσφέρεται υπό του Συλλόγου Ορθοδόξου Εκκλησίας Αλάνυας γεύμα σε πακέτα.
Ώρα 12.00 Εορταστικόν Πρόγραμμα
Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί εις τον αύλειον χώρον του Ι. Ναού, παρουσία του Πατριάρχου, της Συνοδείας Αυτού, των Επισήμων και των προσκυνητών. Συμμετέχουν χορωδίες Ορθοδόξων Ρώσσων και Μαθητές & Μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" Ισθμού Κορίνθου

 

Πηγή: http://www.emepol.com/

ΑΝΕΓΕΡΣΗ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΙΣΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ (ΜΕΡΟΣ 2)

Δόξα τω Θεώ, με την βοήθεια της Παναγίας μας και την συμπαράσταση όλων σας προχωρούν κανονικά οι εργασίες ανεγέρσεως του Ορθοδόξου Πολιτιστικού Κέντρου μετα του Ι. ναού Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάγιας (τ. Alanya-Antalya)
Ελπίζουμε, του Κυρίου συνεργούντος, την 15ην Νοεμβρίου ε.έ. να είναι έτοιμος, διά τα Θυρανοίξιά του, από τον Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ. Βαρθολομαίον.

Εύχεσθε.

+Ο Πισιδίας Σωτήριος

Περισσότερα...

Τελευταία Άρθρα